STP Timișoara Forum: Ce afiseaza validatorul - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Ce afiseaza validatorul (imagini si animatii)

#21 Guest_Bogdan_*

  • Grup: Guests

Postat 25 ianuarie 2009 - 19:13

astazi am calatorit cu autobuzul de pe linia 17, cel vopsit in verde cu reclama la Cosmote, are nr de inmatriculare TM 09 YFJ . Am calatorit de la statia de la punctele Cardinale, unde m-am suit in jurul orei 17 pina la statia BCR (de la iulius mall). Am validat cu cardul abonament..a fost ok. Peste 35 de minute, am plecat de la mall la Real in calea Aradului cu ACELASI autobuz...care facuse se pare tura completa. Cind am vrut sa validez am primit mesajul "cardul a fost validat pentru o calatorie , pentru validare multipla apasati +"

care e intervalul de timp setat intre 2 validari? dupa cum am vazut, daca s-ar fi facut un control...probabil ca eram in regula, desi la a doua calatorie nu mi-a permis sa validez din nou..

#22 Useril este offline   caius 

  • Membru senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 825
  • Inregistrat: 23 mai 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 25 ianuarie 2009 - 19:19

Din cate am inteles, timpul e de 30 de minute....poate s-a schimbat... :angry:
0

#23 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.243
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 25 ianuarie 2009 - 19:47

Nu s-a schibat , ci dup cum a spus domnul Florin ,sistemul nui este functional complet! O validare ar trebui sa dureze o tura(de la cap de linie la cap de linie).
0

#24 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.761
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 25 ianuarie 2009 - 22:02

Cand legatura dintre computerul de bord si validatoare va fi perfect functionala, sistemul va sti (dupa pozitia GPS) ca s-a terminat o tura.
0

#25 Useril este offline   dante 

  • Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 620
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 26 ianuarie 2009 - 11:59

Vezi postareaCiteaza

Cand legatura dintre computerul de bord si validatoare va fi perfect functionala, sistemul va sti (dupa pozitia GPS) ca s-a terminat o tura.
În viitor s-ar știi atunci și pe ce tronson e vehiculul, deci cred că opțiunea de validare pe proprie răspundere ar deveni complet inutilă: urc în tramvaiul 8 cu card de linia 6, pe traseul comun, și nu mai apăs niciun buton pe validator. Mesajul de validare ar fi de exemplu "Card validat pentru următoarele 4 stații. Călătorie plăcută."

Sau există alt motiv pentru butonul R?
0

#26 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.836
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 26 ianuarie 2009 - 12:08

^ uite functia asta mi s-ar parea si mie utila.

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 26 ianuarie 2009 - 12:09

0

#27 Useril este offline   AlexIP 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 24 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:forum.softpedia.com

Postat 25 februarie 2009 - 20:54

In primul rand, salutare, ca-s la primul post pe forumul asta. Sper sa fie pe subiect problema, n-am mai deschis un topic nou.

Din seara asta sunt proaspat posesor de card, si deja am intampinat mici probleme. Am facut cardul in 700, de unde am luat tramvaiul 2 pana la capat si am schimbat cu 9. Citind pe aici, am validat o data la urcare (cand m-am uitat si la informatii sa vad ce imi afiseaza validatorul despre card) si inca o data la capat. Cand sa trec in 9... surpriza. "Card Neautorizat". :D

Ce am facut rau?

Aceasta postare a fost editata de AlexIP: 25 februarie 2009 - 21:06

0

#28 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 25 februarie 2009 - 20:59

Bine ai venit pe forum :D .
Stai linistit ca nu ai facut nimic :) . Chestia aia se intampla cand vatmanul/soferul nu da drumul validatoare.
Daca ai observat pe ecran apare acces/retragere, iar validatorele se pornesc numai cu cardul vatmanului/soferului si de aceea tia aparut "Card neautorizat".
0

#29 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 25 februarie 2009 - 21:04

Vezi postareaAlexIP, la 25 Feb 2009, 20:54, a spus:

In primul rand, salutare, ca-s la primul post pe forumul asta. Sper sa fie pe subiect problema, n-am mai deschis inca un topic nou.

Din seara asta sunt proaspat posesor de card, si deja am intampinat mici probleme. Am facut cardul in 700, de unde am luat tramvaiul 2 pana la capat si am schimbat cu 9. Citind pe aici, am validat o data la urcare (cand m-am uitat si la informatii sa vad ce imi afiseaza validatorul despre card) si inca o data la capat. Cand sa trec in 9... surpriza. "Card Neautorizat". :)

Ce am facut rau?

si nu trebuie validat decat la urcare,nu si la coborare :D
0

#30 Useril este offline   AlexIP 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 24 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:forum.softpedia.com

Postat 25 februarie 2009 - 21:19

Deci nu era de la mine, "e de la ei". Parca citisem pe aici ca ar fi frumos sa validez si la coborare, pentru statistica... multumesc de informatii. :D

Apropo, mic off-topic: validatoarele de la RATT n-ar trebui sa interfereze cu cardurile bancare, nu?
0

#31 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 25 februarie 2009 - 21:26

[quote name='AlexIP' date='25 Feb 2009, 21:19 ' post='9656']
Deci nu era de la mine, "e de la ei". Parca citisem pe aici ca ar fi frumos sa validez si la coborare, pentru statistica... multumesc de informatii. :D.

Stai linistit ca nu este din vina ta :) .Nu este necesara validarea la coborare. Statistica se facel cu alt sistem, si anume cu sistemul de numarare al calatorilor. :nu:
0

#32 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.761
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 25 februarie 2009 - 22:07

Vezi postareaAlexIP, la 25 Feb 2009, 21:19, a spus:

Deci nu era de la mine, "e de la ei". Parca citisem pe aici ca ar fi frumos sa validez si la coborare, pentru statistica... multumesc de informatii. :D

Apropo, mic off-topic: validatoarele de la RATT n-ar trebui sa interfereze cu cardurile bancare, nu?


Nu, nu trebuie sa validezi si la coborare. Validatoarele nu au cum sa interfereze cu cardurile bancare acelea fiind magnetice sau SIM (cu contacte ca si cel telefonic). Cardul Acces este contactless. Poti valida calatoria si fara a scoate cardul din portofel. E suficient sa-l apropii de validator.
0

#33 Useril este offline   AlexIP 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 24 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:forum.softpedia.com

Postat 26 februarie 2009 - 02:44

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 25 Feb 2009, 22:07, a spus:

Nu, nu trebuie sa validezi si la coborare. Validatoarele nu au cum sa interfereze cu cardurile bancare acelea fiind magnetice sau SIM (cu contacte ca si cel telefonic). Cardul Acces este contactless. Poti valida calatoria si fara a scoate cardul din portofel. E suficient sa-l apropii de validator.


Aveam mici dubii legate de folosirea intr-un portofel cu alte smart carduri dar m-am lamurit acum. Multumesc.
0

#34 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.243
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 februarie 2009 - 16:06

Vezi postareaAlexIP, la 25 Feb 2009, 20:54, a spus:

In primul rand, salutare, ca-s la primul post pe forumul asta. Sper sa fie pe subiect problema, n-am mai deschis un topic nou.

Din seara asta sunt proaspat posesor de card, si deja am intampinat mici probleme. Am facut cardul in 700, de unde am luat tramvaiul 2 pana la capat si am schimbat cu 9. Citind pe aici, am validat o data la urcare (cand m-am uitat si la informatii sa vad ce imi afiseaza validatorul despre card) si inca o data la capat. Cand sa trec in 9... surpriza. "Card Neautorizat". ;)

Ce am facut rau?



NU AI FACUT NIMIOC RAU!

Vezi postareaviktor, la 25 Feb 2009, 20:59, a spus:

Bine ai venit pe forum :P .
Stai linistit ca nu ai facut nimic ;) . Chestia aia se intampla cand vatmanul/soferul nu da drumul validatoare.
Daca ai observat pe ecran apare acces/retragere, iar validatorele se pornesc numai cu cardul vatmanului/soferului si de aceea tia aparut "Card neautorizat".



vikotr si AlexIP
Cum am mai spus problema a aparut deoarece aio validat fara sa apesi pe butonul 'R'. Domnul Florin, am observat aceasta problema ,si anuma ca validatorul(cel functional) afiseaza 2 mesaje: fie ALTA LINIE fie CARD NEAUTORIZAT.
Aceasta problema e una care ar trebui rezolvata, sau vine din faprul ca primul mesaj se afiseaza in cazul unui abonament pe una sau doua linii, iar adoua cand abonamentul nu are linie comuna, sau este expirat??

In orice caz viktor daca apare ACCES/RETRAGERE sau APROPIATI CARDUL DE SOFER, si apropii un orice alt tip de card nu se intampla nimic (am testat).
0

#35 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 26 februarie 2009 - 16:18

R este cu totul altceva decat pentru validare.eu nu am patit asa ceva inca.iar la mine cand scria acces/retragere,am apropiat cardul si a scris : card neautorizat ...
0

#36 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.243
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 februarie 2009 - 16:19

alecs nu uita ca noi avem alt tip de card decat cele vandute la chiosc!
0

#37 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 26 februarie 2009 - 16:21

si crezi ca are vreo importanta ? :D
0

#38 Useril este offline   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.424
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 26 februarie 2009 - 16:30

Da alecs are o importanta cardurile date de catre florin merg pe orice traseu de tramvai,troleu si autobuz dar in schimb la cardurile abonament merge pe 1 linie,2 sau toate la abonamentu general.
0

#39 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 26 februarie 2009 - 16:31

acuma am inteles,multumesc cristi si vali :D :)
0

#40 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 26 februarie 2009 - 20:08

Vezi postareacseh_17, la 26 Feb 2009, 16:06, a spus:

Cum am mai spus problema a aparut deoarece aio validat fara sa apesi pe butonul 'R'. Domnul Florin, am observat aceasta problema


Am vazut ca functioneaza la toate abonamentele generale fara a apasa pe "R". Mai sunt cazuri in care nu functioneaza si trebuie apasat pe "R".
0

Arata acest topic


  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi