STP Timișoara Forum: veloTM - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (40 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

veloTM by Viacor Engineering

#781 Useril este offline   iepurasu 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 17 mai 14

Postat 03 mai 2019 - 00:28

Nici problema cu bicicletele noi nu s-a rezolvat. Amintesc ca ele nu sunt recunoscute corect de sistem. Practic, sansa sa scoti o astfel de bicicleta din rastel e cam de 5% si daca nu reusesti si incerci sa scoti alta bicicleta, una normala, oricare alta, nu mai reusesti. Trebuie, obligatoriu sa te reloghezi, lucru care nu se intampla daca incerci sa scoti o bicicleta veche, nu reusesti si apoi pui cardul in zona altei biciclete. Chiar nu se gaseste o rezolvare. Practic nici macar nu inteleg cum ajung sa fie distribuite in statii aceste biciclete, probabil echipa mobila le muta ca sa para ca sunt functionale si sunt folosite. Cat priveste statiile nefunctionale, de cand a fost dat in folosinta sistemul, nici intr-un an nu a functionat atat de prost ca anul acesta. O gramada de statii, prin rotatie, alternativ, sunt nefunctionale. Spre exemplu, in mai multe seri, in ultimele 3-4 saptamani nu am putut depune sau ridica bicicleta la Michelangelo, la Profi Sagului, Piata Verde, Felix.
1

#782 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.347
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 03 mai 2019 - 21:21

Piata Verde (adica Liege) merge perfect, sunt depuneri si ridicari din ea zilnic. La fel si Felix. O sa spun colegilor sa verifice si restul statiilor de care spuneai.
In rest, e clar ca anul acesta sistemul merge mai prost ca anul trecut... Piese de schimb nu se mai fabrica si nu avem de unde achizitiona, o parte fiind custom made.(nu vorbesc de biciclete)
0

#783 Useril este offline   Janto A. 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Automobilele,limbile străine,istoria şi geografia

Postat 03 mai 2019 - 21:53

Stația Circumvalațiunii(Kaufland) era offline astăzi după-amiază
0

#784 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2.691
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega
    IT . Cycling

Postat 03 mai 2019 - 23:01

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 03 mai 2019 - 21:21, a spus:

Piese de schimb nu se mai fabrica si nu avem de unde achizitiona, o parte fiind custom made.


Pe partea de software nu vad ce probleme ar putea aparea, odata ce statiile ruleaza un program pe windows 7. Pe partea de hardware, in interiorul statiei sunt mai multe PC-uri ordinare racite de o clima de garsoniera, un ecran "tactil" (adica un monitor cu o rama ce-ti urmareste pozitia degetului) si portiile in sine, cu cititoare de card, leduri si alte componente metalice. N-os fi eu expert, dar nu vad care-i dificultatea, programul poate fi facut copy-paste de n-ori, pc-uri, monitoare si cititoare de card inca se mai fabrica...si cu siguranta se vor mai fabrica inca ceva timp, iar elementele metalice, la o adica se pot 'carpi' la strung si flex...Imagine postataImagine postata
0

#785 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.347
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 03 mai 2019 - 23:42

:D Din pacate, exact ca tine cred multi, ca e ceva foarte simplu, ca se rezolva usor.
Pentru fiecare 4 porti exista un controler ZKTeco, ce trimite date catre un server printr-o interfata LAN. Toate semnalele IR transmise de biciclete ajung la un multiplexor (pot fi si 40 de asemenea receptoare intr-o statie) dotat cu un microcip Atmel (are si memorie incorporata). Acest Atmel ruleaza un soft dedicat, despre care nu stim nimic. Controlerele ZKTeco sunt un model vechi ce deja nu se mai produc. Multiplexoarele sunt realizate (cum spuneam in postarea anterioara) custom, pentru firma din Brasov si nu mai avem de unde le obtine in prezent. Fiecare "banal PC" de care spuneai, ruleaza un soft scris de CS Vision, despre care nu stim mai nimic. Statiile noi sunt oarecum diferite de cele vechi, fiind operate de doua PC-uri, fata de unul singur in cele vechi. Fiecare statie e personalizata, neputandu-se clona un PC si monta in alta statie.

P.S. Cand o statie afiseaza mesajul de offline, de fapt are probleme la a comunica cu baza de date, cu serverul, nu de conexiune la retea, asa cum crede toata lumea. Comunicatia se face intr-un VPN asigurat de RDS si securizat de DTS (Directia de Telecomunicatii Speciale)

Imagine atasata: controler.jpg
Asa arata un controler (o statie are intre 6 si 11 astfel de controlere)

Imagine atasata: 20170411_112819.jpg
Asa arata o parte a controlerului (poza a fost facuta pentru a prezenta coroziunea cablajului imprimat), el avand 40 de mufe ca cele ce se vad in poza.

Imagine atasata: 20190503_121838.jpg
Unul din cele mai simple module, prezent la fiecare poarta a statiei. Contine un LED dublu verde/rosu, un receptor IR, un emitator IR si 3 tranzistoare SMD, pe langa mufa de conectare. Fiecare astfel de modul se conecteaza la multiplexor cu un cablu panglica cu 6 fire.

Ma opresc aici cu amanuntele, dar asta e doar o mica parte din sistem si stiu ca vazand din mers o statie deschisa, pare simpla, dar daca esti curios iti putem arata si ce e intr-un tronson.
2

#786 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2.691
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega
    IT . Cycling

Postat 03 mai 2019 - 23:57

Imagine postataImagine postata Ai de .... Astia de la Brasov ce au crezut ca construiesc? Statie spatiala Imagine postata Atatea 'brasoave' ca sa ti in 'siguranta' niste amarate de biciclete. Deadreptul stupid...


Deci, sistemul isi are zilele numarate, ca ma gandesc ca nu exista nici-o cale sa reproduci piesele custom sau ce nu se mai fabrica. Eventual vorbit la primarie si regandit un alt sistem care sa fie compatibil cu scheletul si configuratia statiei. Sau incercat sa se ia legatura cu firma de la Brasov.
0

#787 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.347
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 04 mai 2019 - 00:16

Am mai scris despre IT-isii ce au venit sa ne ajute, la rugamintea d-lui Director si ei au spus la fel cand au vazut cat de complicat (poate inutil, poate nu) e sistemul. A, sa nu uit: fiecare zavor electromagnetic are si traductoare Hall pentru a verifica starea zavorului inchis/deschis. Tot un traductor Hall simte un magnet inclus in sistemul de andocare a bicicletei si incepe protocolul de comunicare prin IR cu electronica de pe bicicleta, aceasta prezentandu-si Id-ul si starea bateriei. :D

Pana si banalele ecrane tactile sunt aproape imposibil de gasit, fiind de 26" (total atipic).
2

#788 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2.691
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega
    IT . Cycling

Postat 04 mai 2019 - 00:37

Pe site-uri (mai mult sau mai putin din China) s-a incercat sa se caute piese? (vorbesc despre cele ce nu se mai fabrica, ca cele custom n-are rost), ca la o cautare rapida am gasit multe ce semanau cu cele din pozele atasate. Ok, poate piesele exacte chiar nu se mai gasesc, dar macar unele apropiate de cele existente, ce pot fi cat de cat compatibile.

PS: Apropo de acei IT-sti, nu zic ca nu ar face treaba, dar totusi nu prea imi fac mari sperante ca ar realiza marea cu sarea, mai ales ca nu se stie pe ce criterii au fost alesi, n-am auzt de colegi actuali de pe forum, care au idei sau au facut ceva aplicatii sa fie intre ei..., sauImagine postata
0

#789 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.347
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 04 mai 2019 - 10:42

Nu Sorin, nu se pot pune componente asemanatoare, chiar daca fac exact acelasi lucru datorita softului de bikesharing care e construit sa lucreze exact cu acest model de controlere si cu softul lor ce e instalat pe fiecare PC din statii.

Eu am propus recent modificarea radicala a sistemului pe baza modelului de la trotinete, dar proiectul (fiind pe bani europeni) nu poate fi modificat inainte de a trece 5 ani de la darea in exploatare.

Sistemul a fost studiat de specialistii unor firme prestigioase din Timisoara si chiar de catre specialisti ai Facultatii de Electrotehnica. Toti au spus ca sigur ca se poate rezolva, dar modificand partea hardware si software, asta insa neputandu-se face pana nu trec cei 5 ani.

In alta ordine de idei, zilele trecute au fost multe probleme din cauza apei infiltrate in statii, mai multe decuplandu-se din acest motiv. Ca sa nu credeti ca alimentarea e una banala, va pun fotografia unui tablou electric din statie, unde se vede clar ca sunt mai multe sigurante diferentiale ce tocmai asta trebuie sa faca in cazul infiltrarii apei.

Imagine atasata: 20190503_125834.jpg
0

#790 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.131
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 mai 2019 - 14:00

Hardware si statii e una... Dar faptul ca nici macar soft-ul public numai functioneaza... :Facepalm_emote_gif:
0

#791 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.347
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 04 mai 2019 - 16:28

Nu stiu cum a ramas cu acesta dupa discutiile de la primarie...
0

#792 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.347
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 07 mai 2019 - 10:17

Multiplexorul, o poza buna cu intreaga placa pentru 40 de porti.

Imagine atasata: 20190507_110859rsz.jpg

Desigur, PC-urile nu au mufa RS232 pe placa de baza, asa ca intre multiplexor si PC mai e intercalat un convertor USB to RS232.
In cazul statiilor de pe Bega, s-a ales o alta solutie, adica exista al doilea PC, acesta avand mufa seriala (RS232) si fiind legat in retea cu primul PC si controlerele ZKT, asta daca credea cineva ca statiile noi sunt la fel cu cele vechi.
Deci avem aici cam aceasi poveste ca si cea a OBC-urilor noi care trebuie sa functioneze cu vechiul Radfleet. -_-
1

#793 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.767
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 07 mai 2019 - 19:03

Aproape ca-mi vine sa spun ca aia ce-au scris proiectul aveau niste "prieteni" cu componente pe stoc, de care trebuiau sa scape ... altfel nu inteleg cum au gindit un sistem la care o buna parte din componente nu comunica nativ unele cu altele.
SAU erau niste mega-naivi si incepatori, ceea ce nu-i cu mult mai bine.

1

Arata acest topic


  • (40 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi