STP Timișoara Forum: Nume subdomeniu informare timpi de asteptare - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Nume subdomeniu informare timpi de asteptare

#1 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 noiembrie 2009 - 11:36

Avem in pregatire subdomeniul de pe care se vor obtine informatii live privind timpii de asteptare in statii. Daca aveti o sugestie privind numele pe care sa-l aiba acest subdomeniu, postati-o aici.
Forma va fi de genul: subdomeniu.ratt.ro

Numele sa fie sugestiv, usor de retinut, nu prea lung, sa nu creeeze confuzii (ex: infotrans, firma te transport existenta)
0

#2 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.836
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 17 noiembrie 2009 - 11:50

Nu inteleg politica asta, subdomeniul despre taxare e pus la coada (ratt.ro/taxare) , in schimb acesta va fi scris invers ?!

Anyway, nu-mi imaginez ceva mai simplu decat live.ratt.ro (sau ratt.ro/live). Sau timp.ratt.ro :coolspeak:
0

#3 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 17 noiembrie 2009 - 12:10

Sau infotimp.ratt.ro
0

#4 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 noiembrie 2009 - 12:18

Vezi postareadAImon, la 17 Nov 2009, 11:50, a spus:

Nu inteleg politica asta, subdomeniul despre taxare e pus la coada (ratt.ro/taxare) , in schimb acesta va fi scris invers ?!


Tine de configurare.
0

#5 Useril este offline   dante 

  • Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 620
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 17 noiembrie 2009 - 16:54

trafic.ratt.ro
orar.ratt.ro (poate orare)
sosiri.ratt.ro
prinde.ratt.ro
0

#6 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 noiembrie 2009 - 18:04

Interesante propuneri! :coolspeak: Mai puneti daca mai aveti. :)
0

#7 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.836
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 17 noiembrie 2009 - 19:21

orar.ratt.ro as pune doar daca vor aparea pe site si graficele din statii :coolspeak:

candvine.ratt.ro ?
meh, prea lung ... votez denumirile scurte, pana in 4-5 litere.

curse.ratt.ro , and with this I'm fresh out of ideas.
0

#8 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1.403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 17 noiembrie 2009 - 20:33

ratt.ro/taxare e un folder făcut pe server, nu un subdomeniu.

S-au cam zis variantele bune... cred că timp.ratt.ro, orar.ratt.ro, program/programe.ratt.ro sau trasee.ratt.ro ar fi variantele potrivite. Deasemenea, live.ratt.ro sună foarte bine, dar nu prea duce cu gândul la urmărirea vehiculelor.
0

#9 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.242
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 17 noiembrie 2009 - 20:40

Sa ne gandim si la straini
time.ratt.ro
sau simplu
orar.ratt.ro


desi cel mai mult imi plce
infotime.ratt.ro (e mai lunga insa sunpe tot) scurt si la subiect! ;)
0

#10 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.836
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 17 noiembrie 2009 - 22:09

Vezi postareaDr2005, la 17 Nov 2009, 20:33, a spus:

ratt.ro/taxare e un folder făcut pe server, nu un subdomeniu.

Nu-i mare diferenta.

Vezi postareacseh_17, la 17 Nov 2009, 20:40, a spus:

Sa ne gandim si la straini

O idee buna. Avand in vedere ca un subdomeniu inseamna doar cateva linii in plus in fisierul de configurare Apache, s-ar putea configura 2 subdomenii, pentru engleza si pentru romana.

In alta ordine de idei: exista vreun beta preview accesibil? ;)
Va exista si o varianta accesibila celor care au browser pe telefonul mobil? In fond, cred ca acestia ar fi primii interesati ...
0

#11 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 17 noiembrie 2009 - 22:10

Ar fi ok ceva in romana, ca totusi, mai folosesc si persoane de alta generatie mijloacele de transport in comun, care nu stiu engleza...

timp.ratt.ro, monitor.ratt.ro...nu prea am idei la ora asta ;)

Da, taxarea este un folder pus pe forum, iar tot ceea ce vina inainte de .ratt.ro se cheama subdomeniu. S-ar putea face asa si pentru taxare, arata mai profesional si mai organizat :blink:
0

#12 Useril este offline   Bogdan14 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 16 august 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 17 noiembrie 2009 - 22:28

statii.ratt.ro
si eventual sa se mute lista cu statiile tot pe subdomeniu.
0

#13 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 18 noiembrie 2009 - 21:09

Imi place orare.ratt.ro (Daca se vor afisa orele si minutele curselor).

Inca nu mi-e clara o chestie. Daca dam pe o statie, ne va arata minutele (cum e in prezent pe panourile de autobuze) dar sa fie si la Tv/Tb pe internet. Sau doar cat timp mai e pana soseste vehiculul in statia respectiva?

Daca doar timpul de sosire, atunci statii.ratt.ro
Insa va rog si graficele. :coolspeak:
0

#14 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

  Postat 19 noiembrie 2009 - 14:32

Vizitati acest link, dar tineti cont ca nu e inca oficial pornit si va suferii modificari, imbunatatiri si va urma si o interfata grafica (GUI).
0

#15 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 19 noiembrie 2009 - 15:16

Numele, cu info RATT nu pot spune ca este unul potrivit pentru orele de afisare.Mai degraba era statii, timp, sosiri, cum au spus colegii.
Prin "info" se intelege ca sunt si alte informatii, sau chiar vor fi ?
Statia aurora, care dintre dambovita este, eu ca dambovita o stiu doar pe cea de la depou, cea de la garajul de trolebuze ca fiind banatul, iar urmatoarea Aurora.Inteleg ca este bv dambovita, dar 3 statii cu acelasi nume ? De ce nu scrie la toate ab,tv, tb ? Ar fi mai simplu de cautat.
Si la niciuna dintre "dambovite" nu apare linia 7.
Se vor schimba toate astea ?
0

#16 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.836
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 19 noiembrie 2009 - 16:19

Mersi pentru link!

@alecs: Statia Aurora este denumita "Transilvania" in lista, si vei deosebi cele 3 ramuri dupa tramvaiele care opresc acolo :coolspeak:

Chiar, exista vreun link, vreun tabel sau ceva de genul asta, care sa faca legatura intre denumirile din Radfleet si denumirile statiilor asa cum le stim noi?

EDIT: Vad ca nu se importa din vreo baza de date, ci denumirile din pagina sunt deja importante ca text, ceea ce face "traducerea" lor destul de usoara, insa problematica la orice modificare, deviere, infiintare de traseu, etc.

EDIT Second : Pana acum am descoperit ca flow-ul se face prin 3 fisiere .php distincte, anume select_statie.php, select_traseu.php si afis_msg.php, ultimul primind parametri proveniti din primele doua. Pacat ca nu se pot face insa si queries cu un singur parametru, gen http://info.ratt.ro/...?id_statie=3411.
0

#17 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.242
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 noiembrie 2009 - 19:14

E interesat, insa eu duc lipsa de aceea harta, care banuiesc ca va aparea ulterior.. :coolspeak:
0

#18 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 19 noiembrie 2009 - 19:38

Vezi postareadAImon, la 19 Nov 2009, 17:19, a spus:

@alecs: Statia Aurora este denumita "Transilvania" in lista, si vei deosebi cele 3 ramuri dupa tramvaiele care opresc acolo :blink:


Multumesc dAImon.Astazi la pranz, asteptam sa vad de pe geam daca tramvaiul vine, dar nimica.Acum scrie ca vine la 19.38, si este deja in statie :coolspeak:
0

#19 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 19 noiembrie 2009 - 21:56

Foarte utila pagina, felicitari pentru munca depusa pana acuma! :coolspeak: :blink:

Domnule Florin, timpii aceia sunt relativi, insa vatmanii, de exemplu, verifica timpul la care au ajuns in statie si pleaca doar atunci cand scrie pe "orar" sau se va intampla destul de des ca tramvaiul sa vina si sa si plece mai repede decat o ora afisata in acel orar? Si, 2, ce apare pe pagina aceea este de fapt ce apare si pe panourile aferente din statia selectata, nu?

A studiat si eu structura site-ului dAImon. E facut folosind AJAX si probabil ca le-a fost mai usor celor care au facut pagina, sau au considerat ca este mai organizat, "curat" daca se compune linkul final (cel de afisare timpi) din 2 variabile (id-ul statiei si id-ul traseului). Pe de alta parte, tu cum ai fi vrut pentru aceeasi statie sa se afiseze timpii pentru o anumita linie daca id-ul statiei este acelasi iar cel al liniei nu mai este scris?

EDIT: Nu este AJAX, acum am vazut frame-urile :)

Aceasta postare a fost editata de NDY: 19 noiembrie 2009 - 22:05

0

#20 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 noiembrie 2009 - 22:46

Vezi postareacseh_17, la 19 Nov 2009, 19:14, a spus:

E interesat, insa eu duc lipsa de aceea harta, care banuiesc ca va aparea ulterior.. :coolspeak:


Spuneam de interfata grafica mai sus, va fi o harta pe care sunt reprezentate statiile. Se lucreaza la aceasta pagina si probabil se va alege si un alt nume. Apreciata a fost varianta candvine :blink: dar sa vedem care va ramane in final.
0

Arata acest topic


  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi