STP Timișoara Forum: Routenstein - Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2

Routenstein - Timisoara

#1 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 20 iunie 2013 - 06:59

V-am promis si iata ca a venit!

Routenstein

Aploicatia vine in ajutorarea calatorilor RATT, oferind functiile de baza:

-Vizualizarea Traseului unui Mijloc si timpii de sosire
-Vizualizarea Mijloacelor care trec printr-o Statie

...dar si functii complexe, utile pentru calatorul care doreste eficienta timpului:

-Determinare Statii in Apropiere pe baza GPS, WiFi sau Celular
-Posibilitatea comutarii rapide intre Mijloc/Statie folosind o Interfata intuitiva
-Prezenta Hartilor pentru Mijloace sau Statii

...iar daca te pierzi poti apela la Navigatorul incorporat!

-se introduc 2 adrese pentru Sursaa si Destinatie, sau se autocompleteaza campurile cu Pozitia GPS
-in cel mult 15s veti primi o lista de Trasee ce le puteti urmari
-selectati unul si veti vedea o interfata intiuitiva care va va ghida spre destinatie!

NOTA:
Aplicatia este inca in BETA.
Am dorit sa o punem la dispozitia dumneavoastra pentru a primi FeedBack, asa ca va rog sa ne contactati in legatura cu orice eroare ati intampina.
Fiind Beta, nu toate functiile sunt implementate inca, iar unele erori pot aparea din senin. Va rugam sa le raportati iar noi le vom corecta!

In versiunile urmatoare:
-O introducere mai usooara a Locatiilor, prin Punct pe Harsta sau Statie in plus fata de Adresa.
-Implementarea Favoritelor
-Posibilitatea de a selecta o Locatie pentru "Statii in apropiere", pentru a vedea ce statii se afla aproape de o adresa anume sau o alta Statie.
-"Statii in apropiere" ar trebui sa aiba o optiune de vizualizare directa a mijloacelor ce trec prin ele si Timpii lor
*) Eu asa am observat ca ar fi mai util, daca stii ca ai mai multe statii de unde poti sa iei un Mijloc pentru a ajunge la destinatie.
-O mai buna interfata pentru Trasee Personale (Path-uri)
-Implementare Auto-Update pt. Baza de Date
*) Astfel nu este necesara actualizarea aplicatiei ci doar a bazei de date cand RATT inevitabil va mai face modificari.
- mai multe... Propunei careva?

Platforme Suportate:
  • Android 2.2+
  • Windows Phone 7+
  • WebOS
  • Tizen

*) Se pare ca nu pot pune mai mult de 2MB atasati (ha?). Asa ca daca doriti o versiune, cereti :) Pentru Android este deja pe Store.

De unde il pot lua? + SCREENSHOTS!
Google Play: Play Store:: Routenstein - Timisoara

Video Promotional:

Aceasta postare a fost editata de crisdorya: 20 iunie 2013 - 07:07

3

#2 Useril este offline   bogdan99999 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 28 octombrie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 iunie 2013 - 15:34

Nu imi scaleaza bine imaginea pe telefon ( atasez niste poze pentru asta ) + ca are un bug, nu imi dispare semnul de incarcare de pe ecran. Pe langa ce am zis, am mai observat ceva: nu pot cauta o statie, scriu si nu se completeaza.

Cand ma uit sa vad in cat timp vine un mijloc de transport imi afiseaza doar "tramvaiul 4 " si " stuparilor-? Grosavescu" indiferent ce as selecta.

Modelul de telefon folosit este S7750i sau galaxy mini plus.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SC20130620-145446.png
  • Imagine atasata: SC20130620-145624.png
  • Imagine atasata: SC20130620-145556.png
  • Imagine atasata: SC20130620-145637.png

Aceasta postare a fost editata de bogdan99999: 20 iunie 2013 - 15:36

0

#3 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 20 iunie 2013 - 16:32

Ok, pare sa fie o neconcordanta cu baza de date. Incercati sa dezinstalati apoi reinstalati aplicatia si sa o rulati prima data intr-o zona cu acces bun la internet.
Apicatia este Beta si inca nu am pus masuri de re-descaracre pentru baza de date.

Scalarea este "corecta" avand in vedere rezolutia. Noi nu avem multe telefoane sa testam aplicatai si nu am putut preveni erorile de acest gen, decat teoretic. Posibil sa fie si din cauza ca baza de date nu este initiata corect.
Startscreen-ul este o imagine si da, nu se va scala... v1.1 va rezolva problema, dar dupa bac ;)

Faptul ca nu puteti cauta statii se poate datora si faptului ca nu este o baza de date de unde sa cautati.

Concluzionand, incercati sa stergeti iar apoi sa reinstalati aplicatai. La prima pornire apasati OK si asteptati pana dispare afisajul de incarcare, timp in care nu faceti nimic cu telefonul. Ar trebui sa tina foarte putin, sunt doar 300kb de date de primit. :)
Va multumesc pentru FeedBack!
0

#4 Useril este offline   bogdan99999 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 28 octombrie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 iunie 2013 - 17:47

Ok, o sa incerc.


EDIT:
Am incercat.. acelasi rezultat.

Aceasta postare a fost editata de bogdan99999: 20 iunie 2013 - 18:39

0

#5 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 20 iunie 2013 - 19:13

Ce ciudat. Ce versiune de Android aveti?
0

#6 Useril este offline   bogdan99999 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 28 octombrie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 iunie 2013 - 19:56

Vezi postareacrisdorya, la 20 iunie 2013 - 19:13, a spus:

Ce ciudat. Ce versiune de Android aveti?

2.3.6
0

#7 Useril este offline   MihaiBalint 

  • Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 15 aprilie 11
  • Sexul:masculin

Postat 20 iunie 2013 - 20:38

Salut!

Felicitari pentru realizarea aplicatiilor si la mai mare!

Cu riscul de a face putin spam am sa va intreb daca sunteti cumva interesati de niste discutii despre posibilitatea realizarii unui API care sa publice informatii mai substantiale decat ceea ce ofera acum ratt.ro/txt. Titlul sesiunii de lucru ar fi "Infrastructura / server side API" cu sectiuni pentru:

a. Ce expune APIul?
b. Ce tehnologii / protocol?
c. Administrativ: unde gazduim codul/documentatia, ce licenta, code standards, code review, deployment hosting.
d. Cine se va implica si cum.

Locatia pe gmail si PM.

Mihai.

Aceasta postare a fost editata de MihaiBalint: 20 iunie 2013 - 20:45

0

#8 Userul este online   Andy 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2.368
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:RATT, Timișoara și zona metropolitană

Postat 20 iunie 2013 - 20:45

Am instalat şi uite ce a ieşit:
Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-14-34.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-14-45.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-14-50.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-17-44.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-19-56.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-20-10.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-20-39.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-20-55.png Imagine atasata: Screenshot_2013-06-20-21-21-07.png
Câteva observaţii:
- inversate iconiţele
- scos E8
- încă nu am înţeles denumirile staţiilor (cu / fără paranteză)
- te rog foloseşte alte culori pentru liniile de autobuz expres şi metropolitane
*căutarea staţiei după localizare nu am încercat, dar voi încerca mâine
Per total bine, continuă tot aşa.
L.E testat pe ALLVIEW P5, Versiune Android 4.0.4

Aceasta postare a fost editata de Andy: 20 iunie 2013 - 20:47

0

#9 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 21 iunie 2013 - 06:34

@bogdan99999:
Dupa ceva teste am realizat ca este o eroare foarte ciudata cu baza de date pe terminale cu o versiune de Android mai mica de 4.0. Am rezolvat problema si aplicatia este functionala, dar este o problema de interfata cu lista de mijloace care nu sta unde trebuie... il voi anunta pe colegul care se ocupa de UI si vom pune un update cat de recent se poate!

@Andy:
1) Ha? Nu am inteles ce este cu iconitele... sorry :)
2) E8 inca mai este pe server-ul RATT si inca mai produce timpi, s-a scor cumva si eu nu stiam?
3) Denumirile provin din fisierul asociat aplicatiei lui Mihai (multumim Mihai!) si acolo, in paranteze, se alfa "Directia" statiei. Cum e "Strada Cluj" spre Centru si Versului, etc.
4) Este o idee buna, o sa il intreb pe colegu` sa vad daca se poate.

@MihaiBalint
Mentinem legatura pe Mail. Un API ar fi superb decat sa rescriem fiecare functiile de baza. Ar fi superb daca am putea primi mai multe date de la RATT... cum ar fi niste poziti GPS pentru trenuri...

Mai sunt ceva bug-uri insa tin sa va anunt ca noi doi (eu si colegul) vom sustine examenul de bacalaureat si nu vom putea actualiza aplicatia pana pe vreo 7-8.07.2013.
Va Multumim! :)
0

#10 Useril este offline   bogdan99999 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 28 octombrie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 21 iunie 2013 - 07:36

Vezi postareacrisdorya, la 21 iunie 2013 - 06:34, a spus:

@bogdan99999:
Dupa ceva teste am realizat ca este o eroare foarte ciudata cu baza de date pe terminale cu o versiune de Android mai mica de 4.0. Am rezolvat problema si aplicatia este functionala, dar este o problema de interfata cu lista de mijloace care nu sta unde trebuie... il voi anunta pe colegul care se ocupa de UI si vom pune un update cat de recent se poate!

@Andy:
1) Ha? Nu am inteles ce este cu iconitele... sorry :)
2) E8 inca mai este pe server-ul RATT si inca mai produce timpi, s-a scor cumva si eu nu stiam?
3) Denumirile provin din fisierul asociat aplicatiei lui Mihai (multumim Mihai!) si acolo, in paranteze, se alfa "Directia" statiei. Cum e "Strada Cluj" spre Centru si Versului, etc.
4) Este o idee buna, o sa il intreb pe colegu` sa vad daca se poate.

@MihaiBalint
Mentinem legatura pe Mail. Un API ar fi superb decat sa rescriem fiecare functiile de baza. Ar fi superb daca am putea primi mai multe date de la RATT... cum ar fi niste poziti GPS pentru trenuri...

Mai sunt ceva bug-uri insa tin sa va anunt ca noi doi (eu si colegul) vom sustine examenul de bacalaureat si nu vom putea actualiza aplicatia pana pe vreo 7-8.07.2013.
Va Multumim! :)

Dai la Poli?
0

#11 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 21 iunie 2013 - 09:51

Nu, dau la UVT. :)
0

#12 Userul este online   Andy 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2.368
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:RATT, Timișoara și zona metropolitană

Postat 21 iunie 2013 - 18:32

Vezi postareacrisdorya, la 21 iunie 2013 - 06:34, a spus:

1) Ha? Nu am inteles ce este cu iconitele... sorry :)
3) Denumirile provin din fisierul asociat aplicatiei lui Mihai (multumim Mihai!) si acolo, in paranteze, se alfa "Directia" statiei. Cum e "Strada Cluj" spre Centru si Versului, etc.


1. La touch pe iconiţa de tramvai apar liniile de autobuz, la touch pe iconiţa de autobuz apar liniile de troleibuz, la touch pe iconiţa de troleibuz apar liniile de tramvai - vezi postare de mai sus.
3. Nu se poate pune în loc de direcţia 1/ direcţia 2 "Directia" statiei şi înlăturată din listă? Aşa ar intra tot traseul şi nu ar trebui derulată pagina sus-jos.
0

#13 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 21 iunie 2013 - 18:44

1. Aha, am inteles. Vom modifica in v1.1
3. Ba da, chiar azi am facut un algoritm pentru acest lucru, va fi si el implementat in v1.1

Problema majora este Bac-ul pentru care ne pregatim intens. Pana nu terminam nu vom putea actualiza nimic din nefericire.
Acestea fiind spuse, va rog sa ne mai comunicati bug-uri sau alte feautre-uri pe care doriti sa le implementam.
0

#14 Userul este online   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 26.752
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 21 iunie 2013 - 19:02

E8 e suspendat pe perioada lucrarilor si a fost inlocuit cu 22 si 33 barat. (cam de multisor :) )

Apropo de bac, circula un banc, bun zic eu, care suna cam asa: cica nu mai trebuie sa luati bac-ul ca s-a deschis podul. (probabil cu referire la noul pod peste Dunare) :)
0

#15 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.378
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 iunie 2013 - 19:19

Eu am una mai buna tot legata de BAC si pod, insa reala de la facultate!

Dupa un raspuns tampit venit de la un "intelectual", intreaba profu': Bai, tu cum ai luat bacul?! Raspunsul vine foarte natural, cu bani!
Dupa un moment de liniste, reactioneaza tipu' tare parca ars: Pai cum, fara bani nu poti trece Dunarea cu bacu-ul... Sala izbucneste in hohote.
0

#16 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 22 iunie 2013 - 01:08

Oh, ok, vom scoate E8, nu circul niciodata cu el asa ca nu am stiut... :)
Multam pentru bancurile in legatura cu Bac-ul :))

Apropo am facut un update la aplicatie, veti primi o notificare, sper...

Versiunea 1.0.1
- Fix Bug: Pe Android 2.2 / 2.3 aplicatia nu initializa baza de date
- Fix Bug: Iconitele din Selectare Mijloc erau aranjate necorespunzator
- Fix Bug: Aparitia dubla a unor Mijloace in UI-ul Statiilor
- Fix Bug: Aparitia a unei duble paranteze pentru Directie
* Known Bug: Pe Android 2.2 / 2.3 lista de Selectare Mijloace nu este pozitionata corespunzator

Aceasta postare a fost editata de crisdorya: 22 iunie 2013 - 01:08

0

#17 Useril este offline   bogdan99999 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 28 octombrie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 22 iunie 2013 - 16:23

Vezi postareacrisdorya, la 22 iunie 2013 - 01:08, a spus:

Oh, ok, vom scoate E8, nu circul niciodata cu el asa ca nu am stiut... :)
Multam pentru bancurile in legatura cu Bac-ul :))

Apropo am facut un update la aplicatie, veti primi o notificare, sper...

Versiunea 1.0.1
- Fix Bug: Pe Android 2.2 / 2.3 aplicatia nu initializa baza de date
- Fix Bug: Iconitele din Selectare Mijloc erau aranjate necorespunzator
- Fix Bug: Aparitia dubla a unor Mijloace in UI-ul Statiilor
- Fix Bug: Aparitia a unei duble paranteze pentru Directie
* Known Bug: Pe Android 2.2 / 2.3 lista de Selectare Mijloace nu este pozitionata corespunzator

Problema avuta nu pare sa se fi rezolvat
0

#18 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 22 iunie 2013 - 17:25

Vezi postareabogdan99999, la 22 iunie 2013 - 16:23, a spus:

Problema avuta nu pare sa se fi rezolvat


Cum de? Cum se namifesta? Eu nu am decat un emulator pe 2.2 si merge ok...

Edit: Nu, la mine pe 2.3.3 merge, arata timpi si tot...

Aceasta postare a fost editata de crisdorya: 22 iunie 2013 - 20:14

0

#19 Useril este offline   bogdan99999 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 28 octombrie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 22 iunie 2013 - 20:29

Vezi postareacrisdorya, la 22 iunie 2013 - 17:25, a spus:

Cum de? Cum se namifesta? Eu nu am decat un emulator pe 2.2 si merge ok...

Edit: Nu, la mine pe 2.3.3 merge, arata timpi si tot...

Baza de date nu se incarca, semnul de incarcare nu dispare. Astea ar fii primele 2 buguri. Am inteles ca problema cu scalarea elementelor pe ecran este cunoascuta.
0

#20 Useril este offline   crisdorya 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 09 decembrie 12

Postat 22 iunie 2013 - 20:54

Vezi postareabogdan99999, la 22 iunie 2013 - 20:29, a spus:

Baza de date nu se incarca, semnul de incarcare nu dispare. Astea ar fii primele 2 buguri. Am inteles ca problema cu scalarea elementelor pe ecran este cunoascuta.


Da, scalarea este cunoscuta, dar nu inteleg de ce nuu se initializeaza baza de date... La mine merge pe emulator si nu pot face nimic altceva... momentan cel putin.

Uite ce pt face, daca vrei si tu sa ma ajuti. Aam atasat veriunea de test care contine toate permisiunile de Android. Poate ca 2.3 necesita ceva in plus fata de versiunea ce am pus-o pe Play. Am activat si niste mesaje pentru a vedea unde se blocheaza sistemul.
Te rog instaleaz-o si spune-mi ce se intampla si care a fost ultimul mesaj.

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de crisdorya: 22 iunie 2013 - 21:16

0

Arata acest topic


  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi