In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
si unde se gasesc astfel de aparate? ca eu nu am vazut nicaieri, desi am fost azi cu 7 le.
Dupa cum am zis azi s-a facut un prim test urmeaza mici ajustari, probabil inca vreun test,doua si daca totul va fi bine speram ca in 2 saptamani sa se monteze primele aparate.
Aparatele vor fi montate in primul rand pe linia E4 si E4b nu pe linia 7 tramvai.
Sper ca nu sunt carcotas daca intreb: ca sa bagi banii trebuie sa ingenunchezi?
E vreo miscare pe taramul bilete cumparate de la automate.
Stiu ca plata pe telefon e mai de actualitate dar totusi nu toti cei care vin prin oras platesc cu telefonul etc.
Soarta biletului (zic eu) e sa dispara, deci nu cred sa se mai investeasca ceva in sensul asta. Probabil cei ce vin prin oras, vor trebui sa-si ia un card pe care sa incarce o suma minima. E parerea mea, formata observand tendintele, printre care si lipsa unui validator pentru bilet in microbuze.
Plata prin SMS, daca o vom avea, va duce la un pret de aproximativ 4-5 lei pe calatorie (2 lei la RATT si restul la firma ce se ocupa de asta + operator telefonie mobila)
Asta-i aplicatia folosita aici in Erlangen (si in intregul VGN). Iti faci in prealabil cont la ei si banii ti-i trage direct din contul bancar. Insa pentru asta controlorii poarta cu ei aparate de scanat coduri QR. Biletul e un pic mai ieftin decat cel clasic.
Din cate am inteles eu la o discutie pe tema asta, la noi nu poti incasa direct banii, ci trebuie sa existe o firma intermediara care sa se ocupe de asta. De asta au si ramas cu buzele umflate cateva regii de transport din tara care au apelat la taxarea prin SMS.