STP Timișoara Forum: Sugestii site - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (34 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »

Sugestii site - doar despre pagina web (nu si despre forum)

#461 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.273
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 30 decembrie 2013 - 12:22

Uite cum sta treaba.

De la Florin eu primesc materia bruta. In lista sunt statii si coordonate complet aiurea, plasate ba pe cladiri, ba pe Bega, etc. Eu le iau frumos si le asez pe fiecare in parte pe harta, dupa buna mea cunostinta.

Acuma statia este asezata in locatia unde se afla tabla. Tu daca mergi cu un 28 sau 32, sa nu te lasi pacalit de faptul ca in majoritatea cazurilor soferii mai fenteza o statie si opresc mai in fata mai incolo, etc.(in cazurile unde nu este alveola)

Unde nu vei gasi nici la mine in baza de date coordonate, inseamna ca nu am nici cea mai vaga idee, despre unde ar putea fi statia. In rest, iti garantez ca toate datele sunt 100% corecte.
1

#462 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 ianuarie 2014 - 12:32

Eu zic sa mai verifici odata :rolleyes:

Florin, http://ratt.ro/harta/ nu ar trebui sa functioneze? Intra greu si dupa ce intra apare "Vă rugăm aşteptaţi. Se încarcă datele..." - ceea ce nu se mai intampla. Testat Firefox/Chrome.
0

#463 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 01 ianuarie 2014 - 12:42

Din pacate nu merge. O sa-l rog pe Sorin sa verifice ce se intampla. Eu am verificat, dar nu-mi dau seama care ar fi problema.
1

#464 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.357
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 01 ianuarie 2014 - 13:04

Vezi postareaRaoul94, la 29 decembrie 2013 - 21:29, a spus:

Bun, păstrez liniaritatea aici pe topic.

Unde mai exact este stațtia Filipescu a liniei 22?
Linia 33B unde are capătul mai exact Metro sau Cefin (eu știu Cefin, Visor l-a marcat ca fiind Metro) și unde se află toate stațiile acelea fantomă de la Incontro? (3 la număr).
Stația E2 - Elbromplast, localizare?
La linia E4 sigur acela este traseul? Înspre aeroport, de la Jumbo sare la aeroport direct? Stația Hella nefiind pomenită în nici un sens.
E6 stațiile Agil și Metro, localizare?

Florin, ai cumva o bază de date actualizate (alta decât a lui Cseh) cu coordonatele stațiilor?


Daca te uiti pe graficele de pe site, apar panourile cu aceste denumiri. Locatia lor nu stiu, pentru ca nu am circulat in ultima vreme pe acolo, unde s-au infiintat statiile astea: Incontro, Elbromplast, Agil, Hella, Jumbo.

Uitate mai atent, caci E4 barat nu merge la Hella, doar E4. La L22 parca am vazut panoul statiei Filipescu, chiar langa politia judeteana, dupa ce ia virajul la dreapta de pe Take Ionescu.
1

#465 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 ianuarie 2014 - 02:36

Revin aici, in atentia lui Florin si Cseh17 in legatura cu fisierul primit (cu statiile), fiind ultima versiune.
Mie mai usor sa scriu aici decat PM la fiecare si poate exista si useri care sa ne lamureasca.

In primul rand, de ce exista linii in baza de date care nu mai sunt folosite? E7b,E5,E8,44,44a?,3a?,TV3b,32a? (ce vor sa fie numerotarile cu a in capat?)
Ca si sugestie, recomand stergerea programului de mers a liniei E8 de pe forum.
Majoritatea graficelor de pe site nu corespund cu statiile nou aparute.

Alte anomalii:

46-le are ca prima statie Politia Judetetului, unde e Bastion?
E4-nu mai are capat la Aeroport, dupa cum se vede in fisier capatul devine Unitatea Militara Aeroport (e corect?)
E4b-chiar are doar 5 statii pe un tronson de ~14km? Pai asta e super-expres!!!
M44-figureaza in ordinea statiilor Complex Studentesc? Statia aceasta nu mai exista de approx 1 an, de cand au inceput lucrarile, deci sare peste sau ce se intampla?
M45-mi se pare mie sau are prea putine statii? Din cate am citit in alte parti, ar avea o statie sau doua lipsa dar nu cunosc situatia exact.


Cam astea ar fi. Cu localizarea statiilor ma dau batut, m-am uitat pe Google Maps si le-am aproximat :crazy:
Kriszti, vezi ca ai treaba pentru Public Transport destula :devil:

Aceasta postare a fost editata de Raoul94: 09 ianuarie 2014 - 02:54

0

#466 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.273
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 ianuarie 2014 - 13:25

Vezi postareaRaoul94, la 09 ianuarie 2014 - 02:36, a spus:

Revin aici, in atentia lui Florin si Cseh17 in legatura cu fisierul primit (cu statiile), fiind ultima versiune.
Mie mai usor sa scriu aici decat PM la fiecare si poate exista si useri care sa ne lamureasca.

In primul rand, de ce exista linii in baza de date care nu mai sunt folosite? E7b,E5,E8,44,44a?,3a?,TV3b,32a? (ce vor sa fie numerotarile cu a in capat?)
Ca si sugestie, recomand stergerea programului de mers a liniei E8 de pe forum.
Majoritatea graficelor de pe site nu corespund cu statiile nou aparute.

Alte anomalii:

46-le are ca prima statie Politia Judetetului, unde e Bastion?
E4-nu mai are capat la Aeroport, dupa cum se vede in fisier capatul devine Unitatea Militara Aeroport (e corect?)
E4b-chiar are doar 5 statii pe un tronson de ~14km? Pai asta e super-expres!!!
M44-figureaza in ordinea statiilor Complex Studentesc? Statia aceasta nu mai exista de approx 1 an, de cand au inceput lucrarile, deci sare peste sau ce se intampla?
M45-mi se pare mie sau are prea putine statii? Din cate am citit in alte parti, ar avea o statie sau doua lipsa dar nu cunosc situatia exact.


Cam astea ar fi. Cu localizarea statiilor ma dau batut, m-am uitat pe Google Maps si le-am aproximat :crazy:
Kriszti, vezi ca ai treaba pentru Public Transport destula :devil:



Ca sa iti si raspud. Eu cu "oile mele" le am la zi. Mai toate sesizarile tale sunt corectate in "baza noastra de date". Toate statiile exista si toate datele le-am lasat asa cum sunt, pentru o viitoare readucere la activitate a lor. Nu am sa sterg, apoi iar adaug o statie manual, la cate modificari se fac. Ideea e simpla. Exista casuta INVALID. Daca nu este trecut nimic, statia este activa. Adaca ca si parametru este trecut TRUE, aplicatia va sari peste.


Alta. Pentru mine nu imi trebuie ce este in realitate. Mie imi trebuie sa am realitatea virtuala RATT... Degeaba opreste E4b sa zicem in inca 7 statii, daca in baza de date este pauza, asa va fii si in aplicatie. Si crede-ma degeaba va vedea utilizatorul ca da linia mai are 7 statii, insa in loc de timp va avea doar stelute. El nu va aprecia exactitatea, ci utilitatea. Si pentru ca tot vorbim de relatia creator de content si utilizatorul final. Ceea ce incerci tu sa faci acuma pe TRANSPORT URBAN, si legat de proiectul nostru cu simularea sunt 2 chestii diferite. Pentru o simulare, ai nevoie intra-devar de date EXACTE, insa petnru TRANSPORT URBAN, vei avea nevoie de realitatea virtuala. Pana RATT nu isi va corecta datele, degeaba vei avea tu statia reala pe pozitie, iar la RATT el apare cu 200m mai incolo. Datele vor fi inexacte pana la infinit.

Inca una! Ai zis de nenumarate ori ca linkurile din baza mea de date sunt inexacte. La care exista link, iti garantez ca 99% din ele au locatia exacta. Exact nu stiu pentru ce vrei sa folosesti locatiile 100% exacte, insa atat timp cat le vei trata ca si punct fix, si nu ca si epicentru pentru un cerc cu raza x ,in cazul unei preluari de date, sau afisarea pe GPS, nu vei obtine rezultatele dorite. Iar pentru varianta 2 nu ai nevoie de locatie exacta.
0

#467 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 ianuarie 2014 - 13:49

Am primit aprobare sa pun pe site reclama/link catre aplicatii. :coolspeak: Daca dezvoltatorii nu sunt de acord cu asta, ii rog sa scrie aici. (Pe Mihai l-am intrebat mai de mult si spunea ca ii convine acest lucru)
Link-urile vor fi spre paginile de unde se pot descarca, aplicatiile nu vor fi stocate la noi pe server. Va fi link si spre pagina lui Raoul.
1

#468 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 ianuarie 2014 - 15:00

Kriszti, vezi ca te pierzi in studii: (eu vorbeam despre fisierul STATII_TRASEU_08.01.2014.xls)

Stiu si eu ce ai facut pe fisierul tau, cu invalid entry si etc.

Citeaza

Pentru o simulare, ai nevoie intra-devar de date EXACTE, insa petnru TRANSPORT URBAN, vei avea nevoie de realitatea virtuala. Pana RATT nu isi va corecta datele, degeaba vei avea tu statia reala pe pozitie, iar la RATT el apare cu 200m mai incolo. Datele vor fi inexacte pana la infinit.
- Realitate virtuala, interesant termen. In 200m eroare poate fi cu cat 30sec maxim 1 minut? Pentru un planificator de rute e nesar sa ai toate rutele si statiile.

Citeaza

Exact nu stiu pentru ce vrei sa folosesti locatiile 100% exacte, insa atat timp cat le vei trata ca si punct fix, si nu ca si epicentru pentru un cerc cu raza x ,in cazul unei preluari de date, sau afisarea pe GPS, nu vei obtine rezultatele dorite. Iar pentru varianta 2 nu ai nevoie de locatie exacta.
- Epicentru pentru un cerc? Epicentru au seismele, pentru cercuri e cam hazardat termenul. Am nevoie de locatii exacte ale statiilor pentru afisarea pe harta, nu ma incalzeste pe mine cu nimic ca RATT nu are baza de date actualizata, atat timp cat pe strada exista statia si opreste vehiculul.

Dar nu are rost sa ma contrazic cu nimeni, ma folosesc de datele pe care le am si la nevoie ma voi duce sa vad locatiile exact ale statiilor pe teren, plimbundu-ma de nebun cu MTC-urile.
Inca o chestie pe care nu o inteleg, statiile noi nu au toate coordonate GPS in sistem, dar totusi sunt incarcate pe vehicule, cum stie RADFLEET-ul cand autobuzul a ajuns in statia respectiva - sau de acum, cand apar statii noi nu le mai bagam in sistemul de monitorizare?
0

#469 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 ianuarie 2014 - 20:37

Ca sa nu trebuiasca sa mergi din statie in statie, vezi daca datele extrase din ce trimite vehiculul, te ajuta la stabilirea pozitiei statiei. De proba ti-am pus parcursul liniei E4 barat. Nu stiu din ce motive nu pot importa datele in excel, deci le ai in word, dar nu cred sa te incurce cu ceva.

Fisier atasat  e4 barat.docx (19,22K)
Number of downloads: 158
0

#470 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 ianuarie 2014 - 20:50

Din pacate nu am timp sa testez acum, dar cred ca functioneaza :so pe iei: Pe harta pot adauga dupa coordonate GPS. Problema e ca de ce log-ul acesta are alte statii iar in fisierul statii_taseu.xls apare alta ordine a statiilor. Pe bune, nu se mai intelege care si cum merge...
Mersi Florin!
0

#471 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 ianuarie 2014 - 20:54

Ce vezi aici, e exact asa cum a mers autobuzul si coordonatele unde s-a aflat la ora si minutul de pe prima coloana. Am eliminat doar coloana cu numele soferului, care nu intereseaza.
0

#472 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 ianuarie 2014 - 22:20

Am amplasat link-urile pe pagina web. Nu pot verifica functionalitatea aplicatiei pentru iOS, de asemenea nu pot accesa nici link-ul, neavand cont. Ii rog pe cei care folosesc aplicatia sa-mi spuna daca functioneaza si daca e la zi.
0

#473 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 ianuarie 2014 - 00:21

În primul rând, mulțumesc pentru link-ul de pe pagina web. Eu fac reclama la forum că aici e baza :coolspeak:

Acum să discutăm despre fișierele problemă și să lămurim treaba odată pentru totdeauna. Spre exemplificare luăm linia E4b.

În fișierul stații_traseu_08.01.2014.xls linia E4b are următoarele stații:

Barițiu, Gara de Nord, Piața 700, Bastion, Aeroport și retur + stația Oituz.

În log-ul de pe autobuz avem așa:

Barițiu, Pop de Băsești, Gara de Nord, Jiul, Regina Maria, Piața 700, Mărăști, Oituz, Economu etc.

Eu sunt conștient că log-ul nu minte dar atunci fișierul XLS este descărcat direct din RADFLEET asta înseamnă că în sistem avem stații mai puține? Și la grafice autobuzul are mai multe stații.
=> Pentru a o mia oară că avem probleme cu baza de date a RATT. Cred că linia E4b nu este singura dar aș pierde mult timp la verificare.
Printre altele, m-ar interesa log-ul de la linia nou înființată, și anume M43.
0

#474 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 11 ianuarie 2014 - 00:35

Eu ti-am dat logul, dar trebuie interpretat. Daca autobuzul trece prin statia respectiva, nu inseamna neaparat ca si opreste acolo. Eu ti-am dat acel log doar ca sa extragi coordonatele GPS. Daca vrei statiile, iti fac capturi ecran ale ferestrei de dispecerizare. E4b nu opreste la Regina Maria, nici la Jiul, dar desigur ca trece prin dreptul lor, lucru afisat in logul respectiv. :) Statiile in care opreste, sunt chiar cele din fisierul pe care l-ati primit, tu si Cristi.
O fi baza de date nu prea grozava, dar nici chiar asa.

P.S. Poti extrage si coordonatele statiilor pe langa care trece, fara sa opreasca, dar e mai sigur sa le extragi din logul altei linii, unde se observa ca vehiculul a stationat la coordonatele respective si sti sigur ca are statie acolo (nu e doar un semafor acolo care sa te induca in eroare, cum poate fi la Jiul sau Regina Maria in cazul E4b).
1

#475 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 ianuarie 2014 - 00:57

Totul are sens acum :newhere: Probabil eram prea obosit să îmi mai dau seama de ceea ce se întâmplă...

În oraș nu sunt probleme cu stații le în mare parte. Problema e la liniile M iar la aeroport m-am lămurit cum stă treaba dar mulțumesc. Dacă poți face rost de log-uri pentru liniile menționate e foarte bine.
0

#476 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 11 ianuarie 2014 - 10:55

Da. Iti voi trimite PM cand le am.
1

#477 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 16 martie 2014 - 00:37

Sper ca toata lumea a observat munca constanta de pe http://ratt.ro/grafice_scoala.html - si cat de complet a fost facuta pagina! Multumiri lui Florin pentru ca se ocupa cu asta!
Acum incerc sa transpun datele pe Transport Urban si am observat ca la linii urbane avem lipsa 33-ul. Bine, e clar ca are o frecventa impresionanta as spune - dar totusi, de ce lipseste? :)
0

#478 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 16 martie 2014 - 00:56

Pur si simplu nu primesc grafice pentru el. Daca te uiti la 40, o sa observi ca si acolo sunt doar intervale de circulatie, nu grafce.
0

#479 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 16 martie 2014 - 01:04

Da, chiar am adaugat acum cateva minute 40-ul. In mare e util timpul de plecare de la capete pentru astfel de linii si eventual durata unei curse. Acum nu stiu cum sa fac eu, am sa pun o frecventa globala de 5 minute si asta e...
0

#480 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.875
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 16 martie 2014 - 10:15

Pai, durata semiturelor le-ai primit, nu? :intrebare:
Pentru plecari de la capete si chiar sosirea in statiile de pe traseu, ia de aici timpi intermediari*: Fisier atasat  33.xls (56,5K)
Number of downloads: 121 Fisier atasat  40.xls (66K)
Number of downloads: 106

* se ia durata unei semiture si se imparte la nr. de statii si asa se obtine ce ai in tabel.
0

Arata acest topic


  • (34 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi