STP Timișoara Forum: Autobuzele Mercedes Conecto C - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (17 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Autobuzele Mercedes Conecto C Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#21 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 23 noiembrie 2008 - 22:01

oare mai nou fura curent:))..glumeam,am vazut si acuma ,seara mai multe cu afisajul stins

Aceasta postare a fost editata de alecs: 23 noiembrie 2008 - 22:01

0

#22 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.794
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 23 noiembrie 2008 - 22:28

Vezi postareaFlorin.B RATT, la Nov 23 2008, 22:00, a spus:

Troleibuzele au afisaje cu LED, deci diferit de cel de pe autobuze.


D-le Florin, m-am bucurat cand s-au cumparat autobuzele si firobuzele noi, insa ma doare sufletul cand vad ca nu intotdeauna se cumpara lucruri de calitate si ma refer aici la aceste afisaje de pe autobuze care la doi ani de la achizitie, deja au probleme de functionare....nu invinovatesc RATTul pentru achizitia lor, ci primaria unde in naivitatea mea vreau sa cred ca exista si oameni responsabili...
0

#23 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 23 decembrie 2008 - 03:28

vad la tot mai multe autobuze nu este aprins afisajul nici macar seara,cand daca esti pe o srada intunecata trebe sa te chiorasti pentru a vedea numarul autobuzului
0

#24 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.794
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 23 decembrie 2008 - 10:05

...oare numai noi doi alecs observam ca nu functioneaza afisajul la autobuzele, poate avem noi o problema, cine stie ?....glumeam....totusi eu consider ca problema este una destul de serioasa si nu stiu cine ar trebui sa ia anumite masuri de redresare a situatiei,toate acestea intamplandu-se la niste autobuze MERCEDES noi (sau vechi de 1.5 - 2 ani aprox.)....ma intreb cum vor functiona aceste afisaje peste 4 - 5 ani...probabil ne vom intoarce la stilul nostru traditional, si anume tot felul de table, cartoane, placaje scrise cu creta, carioca sau vopsea...
0

#25 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.948
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 23 decembrie 2008 - 12:48

Nu functioneaza afisajul (flip-dots) sau iluminarea lui (LED) ?
Din cate stiu se schimba module nu se repara deci, probabil nu sunt componente de schimb. ;)
0

#26 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.794
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 23 decembrie 2008 - 15:04

Sa inteleg ca se va interveni asupra afisajelor autobuzelor ? Respectiv se schimba modulele cu totul ? Daca am inteles corect, atunci asta-i o veste buna.
0

#27 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.948
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 23 decembrie 2008 - 16:58

Module interne (nu sunt vizibile din exterior). Se schimba daca e cazul si daca sunt aduse.
O problema similara e si cu modulele convertizor ale lampilor de iluminare cupeu. (fiabilitatea lor e foarte scazuta ;) )
0

#28 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 23 decembrie 2008 - 23:22

si pe zi ce trece vad tot mai multe autbuze la care nu este aprins afisajul,astazi iara la fel,la expres 1,pe 33,42,40,si pe 43...asta doar din cate am vazut eu
0

#29 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.683
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 24 decembrie 2008 - 00:06

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 23 Dec 2008, 16:58, a spus:

O problema similara e si cu modulele convertizor ale lampilor de iluminare cupeu. (fiabilitatea lor e foarte scazuta ;) )


Daca toti ati adus vorba domnule Florin. Ce au aceste neoane ca dupa cum se observa in toate autobuzele sunt arse aproape toate.
Nu se gasesc pise de schimb sau?
0

#30 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.948
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 24 decembrie 2008 - 11:41

Cum am mai spus: modulul care ridica tensiunea se defecteaza foarte repede (este fabricat si importat din Turcia)
0

#31 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.033
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 decembrie 2008 - 14:32

alecs problema adevarata nu sunt acele leduri car dalencolo ca doar noapte afecteaza vizibilitatea(desi... :mellow: ) ci acele panouri care afiseaza tot felul de minuni... de exemplu e pe un autobuz care lateral la o anumita statie afiseaza 442 sau un alt 40 care in spate apare 40 si multe buline verzi langa de abia se observa linia.
0

#32 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 26 decembrie 2008 - 15:35

da,dar si lumina.pentru ca stai seara sa te chinui sa vezi ce numar este.astazi am vazut un 42 la care afisajul nu mergea deloc si avea in geam un carton cu 42
0

#33 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1.403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 26 decembrie 2008 - 18:14

Conform Legii 92/2007, operatorii de transport de persoane au obligaţia să afişeze traseele vehiculelor astfel:
-în faţă şi pe partea dreaptă: cel puţin capătul de linie spre care merge vehiculul, eventual şi indicativul traseului (dacă e cazul)
-în spate: cel puţin indicativul sau, dacă acesta nu există, capătul spre care merge autobuzul.
Aceste afişaje (fie ele digitale sau simple hârtii) trebuie afişate vizibil şi iluminate pe timp de noapte sau vizibilitate redusă.

Până acum nu am văzut vreun operator care să respecte toate condiţiile pe toate vehiculele...
0

#34 Useril este offline   garcon 

  • Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 decembrie 2008 - 02:16

Ce sanctiuni prevede legea in cauza in cazul nerespectarii prevederilor sale, si cine este in masura sa constate nerespectarea?
In absenta unor asemenea prevederi in textul de lege, acesta este dragut, dar absolut ineficient.
0

#35 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.948
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 27 decembrie 2008 - 17:26

Cred ca totusi e mai grav sa nu existe aceste afisaje decat faptul ca sistemul lor de iluminare e defect (prin achizitionarea lor s-a dovedit intentia de a avea un sistem modern de afisare). Pentru ca tot ne comparam cu nemtii pot sa va spun ca sistemul de afisare de pe autobuze e produs chiar de o firma germana (Gorba). Din pacate chiar si un lucru "nemtesc" se poate strica si din pacate nu e de schimbat doar un simplu bec. :P Exista o vorba general acceptata: cu cat e un autovehicul echipat cu mai multa electronica cu atat scade fiabilitatea lui. :mellow:
0

#36 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.794
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 28 decembrie 2008 - 22:10

Nu inteleg cum la Bucuresti functioneaza aceste afisaje electronice, ziua in amiaza mare se vad de la 100 de metri, insa la Timisoara nu,....chiar ca nu pricep....
0

#37 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1.403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 29 decembrie 2008 - 01:37

Crezi tu că funcţionează toate?

Majoritatea DAF-urilor (de exemplu, Autobaza Ferentari nu cred că are mai mult de 20 de DAF-uri autobuze cu afişajul funcţional.... asta din vreo 80) şi DeSimoanelor umblă cu hârtia-n geam, eventual scrisă cu pixul...
La fel şi la tramvaie...sunt vagoane la care afişajul merge doar pentru 1 traseu sau 2, iar neoanele pentru iluminarea afişajelor sunt duse de mult. Iar la vagoanele noi, cu afişaje cu LED, în general ele sunt stinse şi se pune hârtia.

Doar la Citaro pot spune că merg afişajele pe 99% din autobuze (e firesc, sunt încă în garanţie), deşi am văzut şi Citaro cu hârtie în geam.
0

#38 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.033
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 29 decembrie 2008 - 14:22

Pai si la noi se mai foloseste hartia in cazuri gen infiintarea 46 pana s-a updatat baza de date.
0

#39 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.794
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 29 decembrie 2008 - 15:51

Vezi postareaDr2005, la 29 Dec 2008, 01:37, a spus:

Crezi tu că funcţionează toate?

Majoritatea DAF-urilor (de exemplu, Autobaza Ferentari nu cred că are mai mult de 20 de DAF-uri autobuze cu afişajul funcţional.... asta din vreo 80) şi DeSimoanelor umblă cu hârtia-n geam, eventual scrisă cu pixul...
La fel şi la tramvaie...sunt vagoane la care afişajul merge doar pentru 1 traseu sau 2, iar neoanele pentru iluminarea afişajelor sunt duse de mult. Iar la vagoanele noi, cu afişaje cu LED, în general ele sunt stinse şi se pune hârtia.

Doar la Citaro pot spune că merg afişajele pe 99% din autobuze (e firesc, sunt încă în garanţie), deşi am văzut şi Citaro cu hârtie în geam.


M-ai mai linistit, ca sa zic asa,... de cate ori vedeam la tv imagini filmate pe strada (in Bucuresti) cu tot felul de ocazii, si daca intra in cadru vreun autobuz sau firobuz, vedeam ca afisajele functioneaza si sunt foarte vizibile si ziua...in orice caz pe mine ma deranjeaza faptul ca sunt de proasta calitate, si ca nu functioneaza toate indiferent ca sunt la Timisoara sau Bucuresti...cred ca uneori cel putin este vorba si de o delasare...
0

#40 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 29 decembrie 2008 - 21:56

Vezi postareacseh_17, la 29 Dec 2008, 14:22, a spus:

Pai si la noi se mai foloseste hartia in cazuri gen infiintarea 46 pana s-a updatat baza de date.


eu am vazut si la 42 :rolleyes:)
0

Arata acest topic


  • (17 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi