STP Timișoara Forum: Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (116 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar

#1 Useril este offline   garcon 

  • Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 26 decembrie 2009 - 16:47

Intrucat nu am stiu unde sa postez imaginea de mai jos, am infiintat acest topic. Este vorba despre harta caii ferate conform Mersului trenurilor din 1972.

Imagine atasata: DSC07216.JPG
0

#2 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10.247
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 26 decembrie 2009 - 18:25

Mda, ar fi necesar o sectiune separata pentru asta.
Acum si intrebarea, cati pasionati ar fi interesati de acest subiect.
0

#3 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10.247
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 28 decembrie 2009 - 10:18

Mersi colegu' cseh_17.

Unde trebuie sa semnez procesul verbal de predare/primire al acestui topic? :D
0

#4 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.451
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 28 decembrie 2009 - 10:23

La o bere... :D
0

#5 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10.247
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 28 decembrie 2009 - 11:00

Se rezolva.
0

#6 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 28 decembrie 2009 - 13:33

Vezi ca e minor si nu are voie bere :D , poate un suc. ;)
0

#7 Guest_zofei.2006_*

  • Grup: Guests

Postat 08 ianuarie 2010 - 03:24

Cu ocazia lucrarilor de intretinere la calea ferata din Localitatea Mogosoaia (la doi pasi de casa mea), am avut cateva zile si nopti albe in care nu faceam nimic altceva in afra de pozat si lmat utilaje CFR.

Pentru mai multe detali, poze, etc. ca nu ocup spatiul forumului am pus dor cateva din marea galerie care o veti gasii daca accesati acest link :Modernizarea caii ferate in zona orasului Mogosoaia

Masina de burat aparate de cale tip 08-475 4S/R

FRM 80 Shoulder Cleaning Machines

FRM 80 Shoulder Cleaning Machines

Masina de profilat prisma caii ferate

BNRI 85

Masina de burat aparate de cale tip 08-475 4S/R

USP 2000 SWS

Aceasta postare a fost editata de zofei.2006: 08 ianuarie 2010 - 03:42


#8 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.854
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 09 ianuarie 2010 - 07:14

Mersi! :coolpics:
0

#9 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10.247
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 14 ianuarie 2010 - 09:53

Românii vor putea merge în Italia pe la Vîrşeţ

Miercuri, 13 Ianuarie 2010

Ministrul sârb al infrastructurii a anunţat astăzi că ţara sa va începe, în luna martie, construcţia unei rute feroviare şi rutiere care va lega Belgradul de coasta sudică a Mării Adriatice, trecând prin Muntenegru. Traseul este o parte a Coridorului XI european, care va conecta România şi Italia prin Serbia.

Uniunea Europeană ar putea include noul drum în acest coridor şi să acorde Serbiei finanţare pentru construcţie. Coridorul XI ar trebui să lege România de Italia, pornind de la Timişoara şi trecând prin Serbia.

Sursa: Renasterea Banateana

La ei se poate, la noi mai putin. :04:
0

#10 Guest_zofei.2006_*

  • Grup: Guests

Postat 23 ianuarie 2010 - 01:31

703 cu A 1643-1842 asteptand sa semnalu de plecare din Gara de Nord .
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de zofei.2006: 23 ianuarie 2010 - 01:32


#11 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.854
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 31 ianuarie 2010 - 19:42

Să punem deci nişte poze. Data de astăzi, ora din EXIF este greşită (offset by -2 for teh correct one).

Las pe alţii să explice tipurile de locomotive şi vagoane .. eu unul sunt începător în domeniu. Chiar, există vreun forum dedicat transportului feroviar?

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 20100131___170959.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170847.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___155920.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___171307.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___171155.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170746.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170638.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170618.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170533.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170201.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___170446.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___165812.jpg
  • Imagine atasata: 20100131___165459.jpg

0

#12 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 31 ianuarie 2010 - 22:48

Si cei de la CFR sunt pasionati de schimbatul culorii la vagoane(la fel ca RATT) ? Prima data cand vad o locomotiva portocalie :coolspeak:
0

#13 Useril este offline   Gygyman6 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.864
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 31 ianuarie 2010 - 23:36

Vezi postareaalecs, la 31 Jan 2010, 22:48, a spus:

Prima data cand vad o locomotiva portocalie :coolspeak:


Eu zic sa te mai gandesti sunt de un an parca "in dotare", sunt defapt modernizate, si cred ca le-ai vazut si ianainte numai ca erau albastre si mai rotunjite putin :) . Nici mie nu imi place culoarea si au o forma atat de simpla si de prost gust parca sunt facute pe fuga. Faine pozele dIamon, vad ca ai prins fain personalul de Jimbolia, singurul dupa Caransebes care vad ca mai are vagoane cu etaj

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 31 ianuarie 2010 - 23:38

0

#14 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 31 ianuarie 2010 - 23:54

Pana acum nu am mai vazut.Alea albastre le stiu :coolspeak:
0

#15 Useril este offline   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.430
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 31 ianuarie 2010 - 23:57

Cea portocalie se numeste caterpiler si versiunea orangia sau portocala cum le zicem majoritatea au fost modernizate prin 2007 respectiv 2008. Depoul CFR timisoara detine 6 locomotive la ora actuala pe urmatoarele orangine:82-0427-3, 82-0443-0, 82-0547-8, 82-0381-2, 82-0361-4, 82-0260-8.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Da daimos is o groaza de forumu dedicat pasionatilor feroviaari :coolspeak: .
http://pisti91.myfreeforum.org
http://www.railwayfan.ro
http://trainfan.myfr...m.org/index.php
http://forum.lokomotiv.ro

Aceasta postare a fost editata de Vali: 01 februarie 2010 - 00:08

0

#16 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.854
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 01 februarie 2010 - 03:02

Mersi fain Vali :coolspeak:

No până apuc să mă documentez pe linkurile unde m-ai trimis, mai am o întrebare: cum sunt alocate trenurile? Spui de ex. că de depoul CFR Timişoara aparţin 6 orangine. Asta ce înseamnă? Că ele pleacă în cursă şi trebuie să se întoarcă acasă pe acelaşi traseu? La fel se face şi cu vagoanele, ele aparţinând unei regionale? Pe scurt, care-s regulile de formare a garniturilor la plecarea în curse şi ce se întâmplă odată ce ele ajung la destinaţie?

Gygyman : Nu-i cam overkill să bagi 3 vagoane şi alea supraetajate, pentru nici 50 km? Spre comparaţie motorul Regiotrans de Reşiţa nu era deloc plin la prânz, şi din câte-mi amintesc de când am fost la Jimbolia, majoritatea compartimentelor erau goale.
0

#17 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1.403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 01 februarie 2010 - 09:26

În a 2a poză a lui Vali sunt 4 vagoane, că alea numai aşa merg (bine, teoretic poţi să scoţi vagoanele din mijloc să laşi doar 2, dar pentru asta ai nevoie de scule, că sub burdufuri sunt boghiuri purtătoare cu 3 osii).
O garnitura de TE este formata din 4 vagoane etajate (uneori unul este de clasa 1), cu boghiuri pe 2 osii la extremităţi şi boghiuri cu 3 osii sub articulaţii.
Aceste vagoane au fost fabricate in RDG si exportate, printre altele, in Romania, Polonia etc.

Vagoanele de clasa 1 sunt înmatriculate in seria 16-17, iar cele de clasa a 2a in clasa 26-17.
Viteza lor maximă este 120km/h.
Fiecare ramă are, pe langa codificarea UIC, o codificare de forma TExxxa, unde xxx = nr. de 2-3 cifre, iar a= o litera de la a la d, în funcţie de pozitia vagonului in rama. Astfel:
a = vagon de clasa 1 sau cls a 2a (capat)
b= vagon de clasa a 2a (capat)
c, d= vagoane intermediare de clasa a 2a.

Numerele de ordine (grupul de 3 cifre) sunt consecutive (a, c, d, b - aceasta e ordinea) într-o garnitură.

Teoretic, ar trebui repartizate în funcţie de numărul de călători (şi de distanţă... 50 km e suficient pentru vagoane din alea, dacă sunt mai mulţi, la viteza cu care merg trenurile noastre, deja e tren de masochişti). Practic sunt repartizate după ureche, că doar timpu' trece, leafa merge.

--
Pe vremuri, SNCFR era împărţită în mai multe regionale. Odată cu divizarea făcută de Băse' în '98, în fiecare regională a apărut câte o filială a CFR Marfă, Călători (nu-i zic numele complet, că e marcă înregistrată şi n-am acordul lor, cel puţin aşa scrie pe site-ul lor pe care nu-l pot preciza fără acordul lor scris) şi CFR Infrastrucutră, care şi-au împărţit depourile, remizele, reviziile de vagoane, triajele şi alte unităţi... desigur, s-a ajuns la situaţii ilare, gen personale Craiova-Târgu Jiu cu locomotive de Timişoara şi chiar Ploieşti, că Dep. Craiova şi Remiza Tg. Jiu sunt ale CFR Marfă. Sau personale Titu - Pietroşiţa cu vagoane de la Revizia Basarab şi locomotive de la Ploieşti, că Revizia Titu s-a închis, iar remiza de locomotive (cât a mai rămas din ea) e a CFR Marfă.

"dAImon" a spus:

Că ele pleacă în cursă şi trebuie să se întoarcă acasă pe acelaşi traseu? La fel se face şi cu vagoanele, ele aparţinând unei regionale?

Trebuie să se întoarcă, dar nu neapărat pe acelaşi traseu sau în aceeaşi formulă a trenului... ideea e că trebuie să revină la staţia / depoul de domiciliu (pentru locomotive, în cel mai nefericit caz, să stea într-o remiză care aparţine de depoul de domiciliu). Nu-i obligatoriu să se întoarcă în aceeaşi zi, având în vedere că mecanicii se mai schimbă pe traseu (dacă e cazul)... iar dacă trebuie să rămână mult timp undeva, merg la dormitoare (şi mecanicii şi naşii) câteva ore.
0

#18 Useril este offline   Gygyman6 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.864
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 februarie 2010 - 18:37

Vezi postareadAImon, la 1 Feb 2010, 03:02, a spus:

Gygyman : Nu-i cam overkill să bagi 3 vagoane şi alea supraetajate, pentru nici 50 km? Spre comparaţie motorul Regiotrans de Reşiţa nu era deloc plin la prânz, şi din câte-mi amintesc de când am fost la Jimbolia, majoritatea compartimentelor erau goale.


Pai e risipa dar nu ma ocup eu de logistica la CFR, daca era dupa mine, lasam regio pe rutele scurte si incercam sa tin linia spre Resita ca are multe ramificatii. Regio pana la Resita face plinul si pe drum, pe cand CFR cu un LDH sau un LDE nu trebuie sa faca deloc plinu din cate imi amintesc din zilele bune. Plus ca acum super inteligentii de la CFR au pus un accelerat prin Caransebes cu care nu merge nimeni pana la Resita, nici nu ma mir la ce ocol face.
0

#19 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.854
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 02 februarie 2010 - 00:19

Dr2005 se referă la site-ul CFR Călători, care site este făcut de un om cu prea puţine cunoştinţe juridice.

Să ne amuzăm deci cu CFR Călători:

Citeaza

Continutul site-ului, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al CFR Calatori.

Plasarea unui link spre site-ul www.cfrcalatori.ro necesita o autorizatie prealabila în scris de la CFR Calatori. Daca doriti sa plasati un link spre site-ul nostru, trebuie prin urmare sa contactati responsabilul site-ului www.cfrcalatori.ro.

CFR Calatori nu poate fi, în nici un caz, facuta responsabila pentru punerea la dispozitie a unor site-uri care fac obiectul unui link plecând de la site-ul www.cfrcalatori.ro si nu este responsabila, în nici un fel, de continutul, produsele, serviciile etc. disponibile pe aceste site-uri sau plecând de la aceste site-uri.

Dincolo de exprimarea delicios de stupidă din paragraful 3, chestiunea este evident nulă dpdv juridic: adresa site-ului lor este publică, la fel ca numele sau adresa oricărei entităţi juridice.

Text luat de pe pagina de Termeni şi Condiţii a site-ului CFR Călători.

(da, am repetat linkul de 3 ori cu un scop :coolspeak: )
0

#20 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1.403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 02 februarie 2010 - 08:28

Vezi postareaGygyman6, la 1 Feb 2010, 20:37, a spus:

Pai e risipa dar nu ma ocup eu de logistica la CFR, daca era dupa mine, lasam regio pe rutele scurte si incercam sa tin linia spre Resita ca are multe ramificatii.

Păi CFR Infrastructură a dat linia prin închiriere pe 5 ani tocmai pentru că CFR Călători avea puţine trenuri şi nu prea plătea Taxa de Utilizare a Infrastructurii. Dacă se apucă să plătească, poate circula şi acum, chiar dacă linia nu mai e exploatată de CFR .

Citeaza

Regio pana la Resita face plinul si pe drum, pe cand CFR cu un LDH sau un LDE nu trebuie sa faca deloc plinu din cate imi amintesc din zilele bune.

Cum să facă plinul pe drum?! Au autonomie destul de mare automotoarele alea, merg Braşov - Iaşi şi retur fără să alimenteze. Rezervorul are 800 de litri.
http://pagesperso-or...che%20X4300.htm


Citeaza

Plus ca acum super inteligentii de la CFR au pus un accelerat prin Caransebes cu care nu merge nimeni pana la Resita, nici nu ma mir la ce ocol face.


Acceleratul ăla face 3 ore... la fel ca personalul, dar costă de 3 ori mai mult... că deh, e accelerat şi are şi traseul mai ocolit.
0

Arata acest topic


  • (116 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi