STP Timișoara Forum: Parerea ta despre portalul TPLTM.ro - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Parerea ta despre portalul TPLTM.ro Sugestii si pareri, idei pentru imbunatatirea portalului

#21 Useril este offline   AndPa 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 07 martie 10

Postat 18 octombrie 2011 - 19:33

Sunt curios daca cineva de la TPLTM s-a interesat din proprie initiativa despre reactiile starnite pe forum ca sa incerce sa stranga un feedback de la utilizatori. Oricum, astazi le-am trimis mesaj de pe pagina lor si le-am spus sa urmareasca si topicul asta din forum pentru ca s-au expus deja pareri si s-au dat exemple de comportare pe mai multe browsere.
0

#22 Useril este offline   Wegmann 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.261
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 19 octombrie 2011 - 13:45

Problema e simpla: Eu, care cunosc orasul, cunosc si traseele RATT, oricum nu-l voi folosi. Insa am incercat sa ma pun in situatia unuia care viziteaza orasul. Pana ala obtine un raspuns utilizabil, mai bine intreaba lumea de pe strada. Plus ca n-am vazut optiunea "print". Adica cauti acasa (Bucuresti, Berlin, whatever) pe calc traseele, le scoti la imprimanta si cu rezultatele obtinute in buzunar mergi la Timisoara si te descurci.
0

#23 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 19 octombrie 2011 - 23:04

Buna

Numele meu este Mircea Stoinescu si ma ocup de portalul TPLTM. Ii multumesc lui Florin pentru ca a creat acest topic pe forumul RATT. Am citit comentariile postate pana in acest moment si o sa incerc sa raspund la fiecare in parte. Suntem interesati de parerile si ideile voastre legate de functionalitatea existenta a site-ului si va rog pe aceasta cale sa le postati in cadrul acestui topic.

In urmatoarele saptamani vor fi implementate imbunatatiri in functionalitatea site-ului cu focus pe functia de cautare si afisare a traseului optim din statia de plecare in statia de sosire.

Mircea
0

#24 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 19 octombrie 2011 - 23:23

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 12 octombrie 2011 - 16:34, a spus:

Si totusi....

Atasament tpltm2.jpg

Am instalata si cea mai noua versiune a FlashPlayer de la Adobe.
Am testat acest lucru pe cel putin patru PC-uri cu Opera. Pe toate era la fel.
Pe ultima versiune a Safari ruleaza ok.


Buna
Slider-ul foloseste Javascript. Am identificat problema si am remediat-o, era o problema specifica Opera. Am testat cu Opera 11.52 pe Mac.

Mircea
0

#25 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.315
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 octombrie 2011 - 23:30

Confirm Mircea. Acum merge perfect animatia. :) Multumim.
0

#26 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 20 octombrie 2011 - 10:53

Vezi postareadAImon, la 12 octombrie 2011 - 01:13, a spus:

Eu am cautat dupa Str. Transilvania si mi-a gasit toate mijloacele de transport pe o raza de ~10 minute de mers pe jos (Tv7 & 9, Bus3, 33, E7, E5, E8, M36).


Raza de cautare pentru statii era setata implicit prea mare, am redus-o in acest moment. Intentionam sa implementam o functionalitate in cadrul cautarii de statii prin care utilizatorul sa aleaga raza pe care sa caute statiile.

Vezi postareaAndPa, la 11 octombrie 2011 - 20:42, a spus:

Am dat adresa mea...si am gasit 0 statii...

Poti te rog sa imi spui adresa pe care ai cautat ca sa fac verificari? Mersi.
0

#27 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.601
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 20 octombrie 2011 - 13:48

Vezi postareasmad, la 20 octombrie 2011 - 10:53, a spus:

Raza de cautare pentru statii era setata implicit prea mare, am redus-o in acest moment. Intentionam sa implementam o functionalitate in cadrul cautarii de statii prin care utilizatorul sa aleaga raza pe care sa caute statiile.

Mi se pare ok la 10 minute, cam atât cred că ar dispus cineva să meargă pe jos până la o staţie de transport în comun (sau de la ea la obiectiv). Pentru căutarea Transilvania ar fi fost interesant dacă ar fi returnat şi staţia Crizantemelor, e tot cam la 10 minute (cel puţin de la mijlocul strazii Transilvania) - şi astfel se înmulţesc variantele prin adăugarea liniei 2 la opţiunile de transport.

Se lucrează la opţiunea de a căuta după strada de pornire şi strada-destinaţie? Mă refer să facă serverul o listă cu liniile ce deservesc acele străzi pe o anume distanţă şi să "lege" destinaţiile.
0

#28 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 20 octombrie 2011 - 15:45

Vreau sa fac precizari legate de functionalitatea de cautare a traseului dupa strada plecare/sosire. Aplicatia foloseste API-ul Google Maps. Aceasta situatie aduce cu sine avantaje si dezavantaje. In acest moment, Google nu dispune de identificarea pe harta a adresei exacte (de ex Bdul Republicii nr. 12). Aceasta facilitate este disponibila in alte tari. Lipsa acestei facilitati cauzeaza probleme in identificarea corecta a statiilor. Daca in cazul unei strazi scurte ca si lungime nu sunt neaparat probleme, in cazul unor strazi de genul Liviu Rebreanu, Calea Aradului, Take Ionescu sunt probleme in identificarea corecta a statiilor. Suntem in proces sa elaboram o solutie ergonomica pentru utilizatorii site-ului. Nu am un termen in acest moment. Eforturile noastre se indreapta in acest moment spre imbunatatirea algoritmului de cautare/afisare a traseului intre 2 statii si imbunatarirea functionalitatii existente a site-ului.
0

#29 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 20 octombrie 2011 - 15:52

Vezi postareaAMD, la 14 octombrie 2011 - 23:16, a spus:

ceva nu e in regula. am dat sa faca un traseu din cartan pe gh.lazar si uite ce a iesit:


Atasata "noua versiune" a traseului cu noul algoritm. Mai este de lucru la partea de transfer intre statii in Piata Consiliul Europei.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ghe_car.PNG

Aceasta postare a fost editata de smad: 20 octombrie 2011 - 15:53

0

#30 Useril este offline   AMD 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 298
  • Inregistrat: 14 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:TM
  • Interese:fan AMD,PC-uri, masini...

Postat 20 octombrie 2011 - 17:38

multumesc pentru promptitudine si ma bucur ca cineva tine cont si de observatiile noastre :eusa_think:
0

#31 Useril este offline   AndPa 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 07 martie 10

Postat 20 octombrie 2011 - 19:19

Eu nu am constat nici o imbunatatire a functionarii pe IE 8.0. Pe Mozilla Firefox 7.0.1 parca merge ceva mai bine... dar totusi, nu suficient - vezi imaginea!
Ideea este ca trasele gasite ar trebui sa mearga totusi pe strazi...

Vezi postareasmad, la 20 octombrie 2011 - 10:53, a spus:

Poti te rog sa imi spui adresa pe care ai cautat ca sa fac verificari? Mersi.

Rusu Sirianu - si nu merge nici in IE nici in Firefox. Am cautat dupa rusu sirianu / ioan rusu sirianu / strada rusu sirianu / strada ioan rusu sirianu / str. rusu sirianu / str. ioan rusu sirianu.

Constat ca statiile de pe Calea Sagului colt cu Rebreanu tot nu apar bine pozitionate.

Doua sugestii:
1) - cautarea ar trebui sa se poata face si dupa o tabela de cautare in care sunt stocate puncte importante de reper (in cazul in care google nu ofera deja si traba asta). De genul Piata Aurora, Piata 700, Politehnica, Stadion...
2) - tabela de cautare s-ar putea extinde poate si la numerele de pe strazi - aici ar fi poate posibil cu ajutorul utilizatorilor care ar putea crea tabela pintr-o aplicatie de tipul wiki. Tot asa s-ar putea corecta si pozitiile statiilor.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Mozilla_cautare.JPG

0

#32 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.601
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 21 octombrie 2011 - 00:33

Harta oferita de Primarie la adresa http://timisoara-city.map2web.eu/ nu dispune de un API? Ar fi extrem de utila, avand disponibila cautarea dupa numarul strazilor ..
0

#33 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 22 octombrie 2011 - 11:40

Vezi postareaAndPa, la 20 octombrie 2011 - 19:19, a spus:

Eu nu am constat nici o imbunatatire a functionarii pe IE 8.0.


Pe IE 8.0 era o problema de Javascript. Am remediat-o. Am testat cu IE 9, cu IE8 standards mode.
0

#34 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 23 octombrie 2011 - 13:35

Vezi postareadAImon, la 21 octombrie 2011 - 00:33, a spus:

Harta oferita de Primarie la adresa http://timisoara-city.map2web.eu/ nu dispune de un API? Ar fi extrem de utila, avand disponibila cautarea dupa numarul strazilor ..

Nu stiu acest lucru. Motivele alegerii de catre noi a Google Maps ca si solutie sunt bine intemeiate. Amintesc doar cateva aspecte:
- disponibila gratuit. Dpdv al costurilor de dezvoltare, solutia Google nu necesita investitii in licente, abonamente, training, etc. Spre deosebire de solutii proprietare.
- longevitate si siguranta. Spre deosebire de solutii proprietare, Google va mai exista (sa speram) si peste 5 ani. Timp in care platforma se va dezvolta si imbunatati in continuare.
- accesibilitate. Odata dezvoltata solutia pe Google Maps, informatia poate fi afisata pe telefoane mobile, facilitand accesul usor la informatie la un numar foarte mare de posibili "clienti". Publicul larg este familiarizat cu Google Maps.
Mai sunt si alte argumente care sustin alegerea facuta. Da, avem si dezavantaje, dar punandu-le in balanta pana la urma credem ca am facut alegerea potrivita si ca in timp alegerea facuta se va dovedi a fi fost optima.
0

#35 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 23 octombrie 2011 - 13:38

Vezi postareacseh_17, la 11 octombrie 2011 - 20:57, a spus:

Eu am calcat direct in inima prin Lidia, Padurea Verde. Dupa aprox. 10 (ZECE) minute de gandire mi-a dat o erroare ciudata!

Deci i-am dat chicsu. E clar ca este o ruta greu de calcualt, variantele fiind eterne! Deci tin sa cred ca algoritmul are slabiciuni!

Da-mi te rog mult ruta pe care ai incercat sa o gasesti. Mersi.
0

#36 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 11.847
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 23 octombrie 2011 - 19:47

Ruta la care m-am gandit eu ca mi-o va da? Adica care trebuia, sau datele pe care le-am introdus?

Datele introduse au fost Maresal Constantin Prezan - Padurea Verde (muzeul Satului). O ruta care era de asteptat, 15 - 2 - 46 sau E3 - 11 - 46 19 -11 -46 sau 15 - 1 - 46. Sau sunt inca cel putin 5-6 variante.
0

#37 Useril este offline   smad 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 octombrie 11

Postat 24 octombrie 2011 - 18:19

Vezi postareacseh_17, la 23 octombrie 2011 - 19:47, a spus:

Ruta la care m-am gandit eu ca mi-o va da? Adica care trebuia, sau datele pe care le-am introdus?

Datele introduse au fost Maresal Constantin Prezan - Padurea Verde (muzeul Satului). O ruta care era de asteptat, 15 - 2 - 46 sau E3 - 11 - 46 19 -11 -46 sau 15 - 1 - 46. Sau sunt inca cel putin 5-6 variante.


Noul algoritm identifica mult mai bine rutele. Nu este inca disponibil pe site. Dar e o imbunatatire si nu mai crapa.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: tpl_ex1.PNG

0

#38 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 11.847
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 24 octombrie 2011 - 19:00

Insa are o greseala! M35 nu merge la Padurea Verde! M35 are traseul Bastion - Giarmata Vii.

Si daca imi permiteti sa filozofez un pic. Daca o luam ca scopul siteului, ar fi sa arate cel mai scurt traseu, atunci putem vorbi desrep urmatoarea ruta, pe uirmatorul traseu: Maresal Constantin Prezan- Padurea Verde: 15-19 pana la cluj. Deacolo E2 pana la Bastion (asta doar ca sa eliminam mersul pe jos. Desi daca o luam asa distanta de la 15 la 11 este aproape identica ce cea de la 15 la tramvaiul 1) Deci E2 bastion, si de acolo 11 pana la Take Ionescu. Pe de alta parta, daca o luam in functie de cost, atunci siteul are dreptate. 3.5 + 2 este mai putin decat 3.5+ 2.5 + 2. Rapiditatea se plateste. Insa si aici avem o usita de scapare! Si anume! Masurati pe Google, vorbim de 270m si 400m. de mers pe jos. Adica daca din varinata mea rapida, excludem E2-ul, vom primi un rezultat facorabil, nu mai ieftin, ci la acelasi pret, insa mult mai rapid decat cel gasit de sistem. Si anume 15 pana la Grozavescu, 11 de la Bastion, si 46 de la Take Ionescu.

Ce parere aveti?
0

#39 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.068
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:RATT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 24 octombrie 2011 - 19:03

Dar M35 are o statie pe Aleea Padurea Verde, cu putin inainte de a trece calea ferata spre Giarmata Vii.
0

#40 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.315
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 24 octombrie 2011 - 19:53

In Radfleet statia se numeste ALEEA PAD.V.
0

Arata acest topic


  • (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi