STP Timișoara Forum: orar mijloace de transport in comun - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2

orar mijloace de transport in comun

#1 Guest_Bogdan_*

  • Grup: Guests

Postat 09 august 2009 - 11:55

ar fi posibil sa fie postat pe site-ul ratt sau pe forum graficul (orele la care ajung in statii) mijloacele de transport in comun? ar fi de ajutor sa putem accesa prin internet acest tabel, ca sa stim cit am mai avea de asteptat...mai ales la statiile in care nu este panou de afisare electronica...sau macar in cazul liniilor expres..

#2 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.319
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 august 2009 - 20:25

Se lucreaza la portalul care va permite accesul la datele din Radfleet, date similare cu cele afisate de panourile din oras.
0

#3 Useril este offline   dacu 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 18 februarie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 18 februarie 2012 - 23:29

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 09 august 2009 - 20:25, a spus:

Se lucreaza la portalul care va permite accesul la datele din Radfleet, date similare cu cele afisate de panourile din oras.



Care mai e statusul la portal ?

Am vazut aplicatii smartphone care afiseaza aceste date. Ele citesc prin internet datele de pe serverele RATT.

Spune-mi te rog cum se poate realiza acest lucru.
Multumesc
0

#4 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 18 februarie 2012 - 23:57

Viziteaza: ratt.ro/txt ; ratt.ro/graf ; ratt.ro/x + http://www.ratt.ro/grafice .
0

#5 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 19 februarie 2012 - 00:01

Acele aplicatii se folosesc de datele publice de pe site-ul RATT, http://ratt.ro/txt . Ele au practic o "baza de date" in care stocheaza legaturile intre numele statiilor/liniilor si id-urile acestora din Radfleet (plus inca cateva date asociate). Pentru a afisa timpii pentru o anumita statie si linie, tot ce trebuie sa faci este sa trimiti un request la http://www.ratt.ro/t....php?id_traseu=[linie]&id_statie=[statie] (unde linie si statie trebuie inlocuite cu id-urile de care aminteam mai devreme), iar apoi sa parsezi HTML-ul care vine ca response.
0

#6 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.319
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2012 - 00:10

Daca vrei mai multe detalii trebuie sa iei legatura cu realizatorii aplicatiilor respective. Au conturi pe forum, scriu raspunsuri si citesc ce se discuta pe marginea aplicatiilor.
Un portal a fost deja realizat la initiativa primariei si poate fi accesat la adresa www.tpltm.ro, dar din pacate nu include si date despre timpii de asteptare.
0

#7 Useril este offline   George1000 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Braila

Postat 19 februarie 2012 - 08:10

Sper a nu se faca tot la fel de complexe cum s-a modificat traseele de nu mai pricepe nimic decat un tehnician.
0

#8 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.319
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2012 - 11:26

Pai, portalul e cel care functioneaza acum. Nu cred ca va mai fi altul ci doar module adaugate la acesta.
0

#9 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 11.849
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 februarie 2012 - 12:08

Functioneaza as zice ca e cam exagerat spus... :please:
0

#10 Useril este offline   George1000 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Braila

Postat 19 februarie 2012 - 13:42

Uitati-va va rog frumos in rubrica Trasee http://www.ratb.ro/
De ce nu puteti avea si voi la fel de simplu explicat pe intelesul tuturor calatorilor? mai ales ca acum aveti portalul celalat care am uitat adresa lui, cel care a fost lansat nou. De pe site-ul portal al RATT cred ca ar tb un buton cu link catre acest portal nou si acolo explicat rutele si orarul al fel de frumos cum au RATB-ul.
0

#11 Useril este offline   BogdanTm 

  • Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.918
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 19 februarie 2012 - 15:45

Vezi postareaGeorge1000, la 19 februarie 2012 - 13:42, a spus:

Uitati-va va rog frumos in rubrica Trasee http://www.ratb.ro/
De ce nu puteti avea si voi la fel de simplu explicat pe intelesul tuturor calatorilor? mai ales ca acum aveti portalul celalat care am uitat adresa lui, cel care a fost lansat nou. De pe site-ul portal al RATT cred ca ar tb un buton cu link catre acest portal nou si acolo explicat rutele si orarul al fel de frumos cum au RATB-ul.

Acel portal nou caruia i ai uitat adresa e fara legatura cu ratt ul. e o initiativa a primariei sau a unei fundatii (metoda de tocat fonduri europene). sincer nu ii vad nici o functionalitate si nici nu l-am apelat decat de doua ori dupa care il evit. de ce nu putem avea si noi ca in bucuresti ? pentru ca avem de 1000 de ori mai putini calatori ca in bucuresti..si ai nostri merg gratis 80 % deci au timp sa astepte..
0

#12 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.319
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2012 - 18:19

Exact cum spunea Bogdan: portalul nu e al RATT. Nu inteleg ce e neclar in programele noastre :intrebare: La urma urmei sunt exact tablele din statie, avem si timpul real de asteptare pe www.ratt.ro/txt (inca in lucru dar functional), hartile traseelor realizate de arhitectul Serban Gherga. In plus exista si aplicatiile pentru principalele platforme mobile (Android si iOS) realizate de pasionatii in domeniu. In plus, in 60 de statii avem panouri de afisare.
P.S. Nu uita: Bucurestiul are peste 1000 de autobuze iar noi avem doar 85 (e doar un exemplu, probabil si la celalalte tipuri de MTC raportul e la fel), deci si numarul de linii e mai mic. Nu cred ca e nevoie de o harta pentru fiecare linie de transport in comun, asa cum e nevoie la Bucuresti.

Cam asa arata programul de circulatie pentru o statie:

Imagine atasata: e7.jpg

Spune-mi ce e greu de inteles de aici? Poate putem corecta problema.
0

#13 Useril este offline   George1000 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Braila

Postat 19 februarie 2012 - 20:12

Pai eu ca un calator nerezident in Timisoara, vin in Timisoara, am nevoie sa ma duc la matusa din sa zicem partea de nord a Timisoarei. Eu consult site-ul si habar n-am ce autobuz ma duce pana acolo. Pentru ca vad doar statia si liniile ce trec prin ea. Orarul in format electronic nu-s decat in timp real. Deci alta lipsa. Pe langa orarul radfleet ar mai tb o pag separata a site-ului cum era inainte acel tabel GALBEN cu scris rosu cu pe unde trecea liniile si orele la care opreste in statie. Era cel mai explicit. Deci de calatorii care vin in timisoara, pe RATT ii doare cot de ei.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 19 februarie 2012 - 20:13

0

#14 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.603
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 19 februarie 2012 - 21:07

Auzi, dacă io proaspăt "aterizat" în Cluj am reuşit să merg pe traseul Gară - Centru - Mănăştur - Centru, fără să fi pus ochii măcar pe o hartă şi fără să ştiu unde-s chioşcurile de bilete... ştii, nu-i exact ştiinţa rachetelor. Poţi intui soluţia high-tech la care am apelat? Am întrebat pe cineva. E cel mai simplu lucru pe care-l poţi face, dincolo de gadgeturi.

Eventual, portalul tpltm îţi poate oferi un număr de indicaţii despre ce linii circulă printr-o anume zonă, ba chiar calculează rutele pentru tine (nu f. eficient, e drept). Nu văd de ce ar trebui RATT să refacă efortul depus deja de oamenii aceia. Se fac o groază de greşeli, dar sincer, asta nu-i una dintre ele. Ai un link "Planificare traseu" pe chiar prima pagină a regiei, ce vrei mai mult?
0

#15 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 11.849
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 februarie 2012 - 21:09

Care care vin?

Vii tu la "matusa" odata din an in pasti? Sau xulescu la veriosara?

Nu cred ca merita!
0

#16 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.319
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2012 - 21:35

Vezi postareaGeorge1000, la 19 februarie 2012 - 20:12, a spus:

Pai eu ca un calator nerezident in Timisoara, vin in Timisoara, am nevoie sa ma duc la matusa din sa zicem partea de nord a Timisoarei. Eu consult site-ul si habar n-am ce autobuz ma duce pana acolo.

Pentru asta, spuneam ca ai hartile cu reteau de transport in comun. Poti utiliza si portalul tpltm.ro, chiar daca iti calculeaza un traseu ceva mai lung, tot iti faci o idee despre ce vehicule trebuie sa folosesti.
P.S. M-am plimbat o zi cu tramvaiul si metroul prin Praga fara sa fi consultat o clipa pagina web sau vre-o harta a companiei de transport pragheze. Am ajuns unde am vrut fara probleme stiind doar numele bulevardelor sau a pietelor unde trebuia sa cobor. Bilete pentru o zi am cumparat de la o tutungerie din apropierea hotelului (chioscuri ale companiei de transport eu nu am vazut pe unde am umblat)
0

#17 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 11.849
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 februarie 2012 - 21:46

No sa ma lau d si eu daca tot e la moda :) :intrebare:

In Koln, am ajusn cu trenu, am schimbat 2 S-bhanu-uri si o linie de autobuz, si asta dupa o solutie si mai hi-tech. Un pix si o hartie, si cineva cu un mic talent la desen.


Ce-i drept recunosc ca la automatul de bilete m-am holbvat aprox.20 de minute ca bou la poarta noua, ca nu imi dadeam seama nici cum cum e cu zonele de taxare, dar pana la urma am ajuns cu bine.

Deci daca vrei poti, fara niciun ajutor HI-TECH!
0

#18 Useril este offline   dacu 

  • Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 18 februarie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 februarie 2012 - 09:31

Vezi postareaNDY, la 19 februarie 2012 - 00:01, a spus:

Acele aplicatii se folosesc de datele publice de pe site-ul RATT, http://ratt.ro/txt . Ele au practic o "baza de date" in care stocheaza legaturile intre numele statiilor/liniilor si id-urile acestora din Radfleet (plus inca cateva date asociate). Pentru a afisa timpii pentru o anumita statie si linie, tot ce trebuie sa faci este sa trimiti un request la http://www.ratt.ro/t....php?id_traseu=[linie]&id_statie=[statie] (unde linie si statie trebuie inlocuite cu id-urile de care aminteam mai devreme), iar apoi sa parsezi HTML-ul care vine ca response.



Multzam Fain !

Inca o intrebare totusi: la id_traseu nu m-am prins ce sa pun. Daca pun Tv4 pt. tramvaiul 4 nu merge.
Exemplu: de pe http://ratt.ro/x/ pt. statia din fata de la Continental reiese ca id_statie=3168 iar linie e Tv4.
Dar http://www.ratt.ro/t....php?id_traseu=[Tv4]&id_statie=[3168] da eroare. Banuiesc ca Tv4 trebuie mapat la un alt id. Unde gasesc maparea asta ?

Merci.
0

#19 Useril este offline   dante 

  • Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 20 februarie 2012 - 10:15

Vezi postareadacu a spus:

Inca o intrebare totusi: la id_traseu nu m-am prins ce sa pun.

Din http://www.ratt.ro/t...lect_statie.php ai luat lista de stații, de ex.

<OPTION value="4920" >Tv_P-ta Maria 1</OPTION>
<OPTION value="3181" >Tv_P-ta Maria 2</OPTION>
<OPTION value="2727" >Tv_P-ta Maria 3</OPTION>
<OPTION value="3163" >Tv_Catedrala 2</OPTION>

Alegi 4920, oprirea de tramvaie în Sf. Maria, dinspre Bălcescu

http://www.ratt.ro/t...?id_statie=4920

<option value="1557">[1] Tv7b</option>
<option value="1558">[1] Tv8</option>
<option value="1553">[1] Tv5</option>

Alegi 1557, timpii de sosire pentru tramvaiul 7 (sensul de circulație :intrebare: în acea stație

http://www.ratt.ro/t...&id_traseu=1557
0

#20 Useril este offline   George1000 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Braila

Postat 20 februarie 2012 - 14:05

A acel buton Planificare Traseu te trimite la portalul tpltm, exact asta vroiam si eu. Si acolo se poate face planificarea. E bine asa.
0

Arata acest topic


  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi