STP Timișoara Forum: RATT Route MSTS - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

RATT Route MSTS Un mic ajutor pentru un viitor proiect

#1 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 17 martie 2015 - 20:46

Bine v-am regasit dragi colegi,
Am ales sa deschid acest topic pentru a reusi sa adun materiale pentru viitoare proiecte 3D functionale intr-un simulator (MSTS).
Cum singur nu pot face acest lucru, incerc sa cer ajutorul altora.
Unii poate stiti deja ca am cerut fel si fel de schite cu tramvaie, gen Timis 2 unde va multumesc foarte mult pentru promptitudine si amibilitate. Desigur ca sunt binevenite si schitele celorlalte tramvaie aflate in circulatie, ba chiar am reusit sa gasesc o schita postata de Florin cu Wegmann GT4, de bine de rau e buna si aia.
Asa cum suna titlul acestui topic, rog cei care reusesc sa pozeze tramvaie daca pot face fotografii si pentru texturare in 3D. Ce inseamna asta, unii sigur stiu la ce ma refer dar zic pe scurt, astfel de fotografii sunt acelea care implica toate partile vehiculului (fata-spate-stanga-dreapta, sus-jos e putin probabil, precum si alte detalii gen boghiuri,faruri etc). Bineinteles cele mai reusite cadre sunt cele la 90 de grade si cat se poate de centrale. Printre altele am nevoie si de acordul vostru pentru a putea fi aplicate pe modelul 3D.
Motivul pentru care am solicitat acest lucru este ca sa adun materiale intr-un interval de timp relativ scurt.
Eu ce am reusit sa fac pana acum sunt sute de poze doar cu Timis 2 (vagon motor si remorca), a fost putin mai greu ca anul trecut a fost bagat cam la inghesuiala si a trebuit sa-l iau pe bucati dar merge si-asa.
Numai bine!
2

#2 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.095
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 martie 2015 - 21:00

Modelul 3D al Timisului 2 realizat de mine (in SolidWorks) nu te ajuta la nimic?
0

#3 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 17 martie 2015 - 21:11

Deocamdata nu stiu ce sa zic fiindca in SolidWorks sigur se lucreaza cu totul altfel iar modalitatile de lucru pentru a pregati un model care sa fie acceptat de MSTS sunt diferite si evident se lucreaza cu alte programe.
Cu toate astea ca informatie, cate poligoane are modelul tau? asta e una din cele mai importante lucruri, MSTS este un simulator batran dar inca merge. Standardele in acest simulator au crescut de-a lungul anilor si asta datorita creatorilor care ofera materiale calitative absolut gratuit, bine mai sunt si variante payware dar rare sunt acelea.
Revenind la numarul de poligoane, MSTS accepta un maximum de 25000 poly/obiect impartit in maximum 65 de sub-obiecte dar cum exista o varianta de a intercala 2 obiecte intr-unul singur, se poate face un model din 2 jumatati de 25000 fiecare si deci ajungem la 50000 poly.
Totodata depinde si modalitatea de texturare aplicata de tine, aici iarasi difera si deocamdata n-are rost sa intru in detalii.
0

#4 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.095
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 martie 2015 - 21:40

A, nu asa ma gandeam sa-l folosesti, dar spuneai ca te ajuta poze si practic pot obtine poze (randari) ale acestui model, din orice unghi.
0

#5 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 17 martie 2015 - 22:09

Poze, mai exact fotografii cu vehiculele din realitate.
Uite un model de locomotiva la care lucrez in momentul de fata folosind fotografii pregatite pentru texturarea modelului 3D.
Imagine postata
Este vorba de LDE 125 din clasa 69 care mai circula pe Semmering-ul nostru Banatean.
0

#6 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.095
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 martie 2015 - 22:27

Ok. Eu ziceam ca asa ceva te ajuta: Fisier atasat  t2 nou 2-2.jpg (89,39K)
Number of downloads: 124
Vorbesc de imaginea jpg, nu de altceva.
0

#7 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 17 martie 2015 - 22:33

Da, intelesesem la ce te refereai dar pozele cu vehiculul din realitate cresc realismul modelului final ceea ce este o placere mai mare de-al plimba prin ruta :). Avantajul consta in faptul ca odata ce fotografiezi tramvaiul x, modelul reprezinta cat se poate de apropiat modelul x, apoi daca fotografiezi tramvaiul y, incerci sa redai tocmai acest vehicul in 3D folosind pozele drept textura si in cazul acesta apare diversitatea parcului de tramvaie din acelasi model cum s-ar zice.

Aceasta postare a fost editata de Elektriska: 17 martie 2015 - 22:44

0

#8 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.095
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 martie 2015 - 23:27

OK. Exista si programe care pot adauga note de realism, ca rugina, uzura, pete diverse, lovituri, etc. SolidWorks nu are asa ceva, nu asta fiind scopul lui. :)
0

#9 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 18 martie 2015 - 00:34

Desigur ca se poate si pe o varianta alternativa dar nu te vei apropia prea mult de realitate fata de o poza bine facuta :)
Cand voi reusi sa fac Timis 2-ul o sa arat ce a iesit, insa asta nu se va intampla prea curand fiindca am o droaie de proiecte de terminat dar imi place ceea ce fac :).
Daca se vor realiza tramvaiele noastre candva si cu o ruta RATT a noastra, se poate juca un multiplayer si fiecare cu tramvaiul lui la servici :).
1

#10 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.067
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 18 martie 2015 - 00:57

No, pai asta nu am mai auzit-o. Tin minte ca acum ceva ani ma luasem sa instalez ceva conssit pe MSTS, si dupa cateva ore de incercari m-am dat batut. Nu cred ca am facut pana atunci ceva mai complicat... Si asa am ajuns la TRS, si nu l-am m-ai lasat de atunci... :04:
0

#11 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 18 martie 2015 - 19:32

Nu-i problema, auzi acum :). Se poate juca in multiplayer folosind Open Rails care este un program absolut gratuit si aflat in continua imbunatatire. Acesta este un fel de MSTS Updated version care citeste componentele MSTS-ului, de la vehicule la rute si te poti juca pe o noua platforma cum s-ar spune. Daca jucatorii sunt experimentati si se sincronizeaza foarte bine pe traseu, va iesi o experienta multiplayer de succes in opinia mea. Asadar nu ramane decat sa se faca materialul necesar. Pe scurt acest proiect este realizabil, modele pot face, rute pot face, trebuie insa timp si rabdare.
3

#12 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.067
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 martie 2015 - 00:59

Pai ce pot spune... BAFTA, si sa ne tii la curent! :respekt: :coolspeak:
0

#13 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 19 martie 2015 - 18:53

Mersi dar nu stiu cat efect are acest topic pentru a-mi usura munca.
0

#14 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 04 aprilie 2015 - 16:22

Salutare!
Avand ceva timp disponibil, am facut cateva teste in ceea ce priveste realizarea intersectiilor si cel putin in MSTS nu se poate reproduce 100% cu ce este in realitate dar cu mici sacrificii se pot obtine rezultate relativ bune. Iata intersectia care mai mult ca sigur o stiti si evident cateva tramvaie de ornament cu exceptia unuia pe care l-am avut de condus :).
Nu este ceva definitiv fiindca oricand pot aparea modificari de linie, textura ei si etc.
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata
4

#15 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.095
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 04 aprilie 2015 - 17:30

Validatoarele sunt exact modelul cu care au venit la noi. :)
0

#16 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 12 aprilie 2015 - 18:40

Despre ce este vorba aici? :)
Fisier atasat  TV.png (5,81K)
Number of downloads: 127
2

#17 Useril este offline   andrei_tm 

  • Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 793
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 12 aprilie 2015 - 18:52

Așteptăm să fie finalizată harta. Multă baftă!
0

#18 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 510
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Planeta Pamant
  • Interese:Tramvaie, Autobuze, Troleibuze, Metrouri, Masini si Arhipelagul Svalbard

Postat 12 aprilie 2015 - 19:47

Cred ca stiu eu ce este: este o harta a retelei RATT de la inceputul anilor 1900. Exista linii doar pana la Balcescu, Gara, Dambovita, Ronat, Torontalului, UMT si AEM. Lipsesc bucatile Balcescu-Banatim, Balcescu-Fratelia-Dambovita si Linia 9.
0

#19 Useril este offline   NF1-800 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie si dorinta de a salva vehicule pretioase.

Postat 12 aprilie 2015 - 20:25

Da, este vorba despre reteaua liniilor de tramvai a regiei dar nu incerc sa reproduc un anumit an ca si-asa n-am documentatie istorica. In schimb ruta este in faza de constructie in momentul de fata si evident ca lipsesc celelalte portiuni dar vor aparea cu siguranta. Target-ul meu este sa se poata folosi liniile 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. Chiar acum lucrez la "magistrala" liniei 9.

Aceasta postare a fost editata de Elektriska: 12 aprilie 2015 - 20:27

1

#20 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.839
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 12 aprilie 2015 - 21:24

Vezi postareaFantoma Tramvaiului 3, la 12 aprilie 2015 - 19:47, a spus:

Cred ca stiu eu ce este: este o harta a retelei RATT de la inceputul anilor 1900. Exista linii doar pana la Balcescu, Gara, Dambovita, Ronat, Torontalului, UMT si AEM. Lipsesc bucatile Balcescu-Banatim, Balcescu-Fratelia-Dambovita si Linia 9.



La 1900 nu exista linia catre Torontalului si nici "bucla" de la UMT...Iar actuala Linia 5 a fost pusa in exploatare abia in 1948...
2

Arata acest topic


  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi