STP Timișoara Forum: Cum se conduce? - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Cum se conduce? Skoda 24 Tr Irisbus Evaluare topic: -----

#1 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 noiembrie 2010 - 17:34

Cabina

Imagine atasata: skodak.jpg

Bordul

A

Imagine atasata: skoda1n.jpg

A.1
Imagine atasata: noi8.jpg

Imagine atasata: 1.PNG - ventilatia sofer, cu posibilitatea schimbarii directiei aerului
Imagine atasata: 2.PNG - dezaburire oglinzi si indicator traseu
Imagine atasata: 3.PNG - intensitatea iluminarii bordului
Imagine atasata: 4.PNG - comutator blocare macaz (ramane activat timp de 10s), respectiv comutator schimbare macaz (ramane ativat 5s)
Imagine atasata: 5.PNG - avariile
Imagine atasata: 6.PNG - cuplarea bateriei 24 V
Imagine atasata: 25.PNG - bloc de lumini: pozitie, faza scurta, faza lunga, ceata (fata + spate)
Imagine atasata: 26.PNG - lumina salon
Imagine atasata: 27.PNG - lumina cabina sofer
0

#2 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 noiembrie 2010 - 17:52

A.2
Imagine atasata: noi9.jpg

Imagine atasata: 7.PNG - vitezometru
Imagine atasata: 8.PNG - panou de control
Imagine atasata: 9.PNG - display multifunctional

A.3
Imagine atasata: noi10.jpg

Imagine atasata: 10.PNG - setare display; 1 - dezaburire pictograme; 2 - avari, defectiuni
Imagine atasata: 11.PNG - trapa pentru carucior, respectiv solicitare deschidere usi
Imagine atasata: 12.PNG - ventilatia sofer, cu posibilitatea schimbarii directiei aerului
Imagine atasata: 13.PNG - frana de statie (se activeaza automat in cazul in care s-a activat ABS)
Imagine atasata: 14.PNG - comanda inclinarea troleibuzului
Imagine atasata: 15.PNG - dezghetare trolee
Imagine atasata: 16.PNG - "wash box" - pentru spalarea troleibuzului
Imagine atasata: 17.PNG - comanda deschidere usi automate
Imagine atasata: 18.PNG - frana de statie, in panta (obligatoriu verificarea cuplarii)
Imagine atasata: 19.PNG - activarea anuntarii vocal-optic urmatoarei statii
Imagine atasata: 20.PNG - blocarea usii soferului
Imagine atasata: 21.PNG - activarea deschiderii completa a usii 1
Imagine atasata: 22.PNG - deschidere / inchidere usa 1
Imagine atasata: 23.PNG - deschidere / inchidere usa 2
Imagine atasata: 24.PNG - deschidere / inchidere usa 3 (desi semnificatia pictogramei insemna inchidere usi)
0

#3 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 noiembrie 2010 - 18:02

B

Imagine atasata: noi7pn.png

Imagine atasata: 1.PNG - ventilatie sofer
Imagine atasata: 2.PNG - termostat sofer
Imagine atasata: 3.PNG - recirculare aer interior - exterior
Imagine atasata: 4.PNG - ventilatie salon
Imagine atasata: 5.PNG - ventilatie suplimentara sofer (de sub scaun)
Imagine atasata: 6.PNG - dezaburire geamuri
Imagine atasata: 7.PNG - activare clima salon
Imagine atasata: 8.PNG - reglare aer pentru parbriz si bord (dezaburire, racire)
Imagine atasata: 9.PNG - frana de mana
Imagine atasata: 10.PNG - activare clima sofer
Imagine atasata: 11.PNG - reglare oglinzi
0

#4 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 noiembrie 2010 - 18:36

C

Imagine atasata: noi6.jpg

Imagine atasata: 1.PNG - activare trolee (obligatoriu control vizual)
Imagine atasata: 2.PNG - activare test trolee, atelier intretinere
Imagine atasata: 3.PNG - reflector trolee
Imagine atasata: 4.PNG - comanda coborare trolee
Imagine atasata: 6.PNG - tensiune nula
Imagine atasata: 7.PNG - contact cheie - cuplare baterie 600 V
Imagine atasata: 8.PNG - oprire de urgenta
Imagine atasata: 9.PNG - anularea informatie pe display ("failure acceptance")
Imagine atasata: 10.PNG - indicator lumina trolee, respectiv indicator stare trolee (coborate/ridicate)
Imagine atasata: 11.PNG - indicator esec-izolatie "APU", respectiv indicator detectie izolatie "APU"-OK
Imagine atasata: 12.PNG - indicator esec-izolatie 3x400 V, respectiv indicator detector izolatie 3x400 V-OK
Imagine atasata: 13.PNG - indicator esec-supraincalzire caroserie, respectiv indicator detector supraincalzire caroserie-OK
Imagine atasata: 14.PNG - comanda ridicare/coborare caroserie
Imagine atasata: 15.PNG - inchidere usi fortate, fara a fi activat sistemul de avertizare, cu posibilitatea plecarii troleibuzului in timp ce usile se inchid
Imagine atasata: 16.PNG - inversor sens (foward/backward)
Imagine atasata: 17.PNG - setare display
Imagine atasata: 18.PNG - detector sensibilitate supraincalzire caroserie 24-50 V
Imagine atasata: 19.PNG - test pentru detectorul supraincalzire caroserie si detector izolatie
Imagine atasata: 20.PNG - oprire sonerie la avertizare esec-supraincalzire caroserie
Imagine atasata: 21.PNG - intensitate lumina cupeu
Imagine atasata: 22.PNG - dezaburire usa sofer
Imagine atasata: 23.PNG - pornire "APU" (Diesel) - treapta 2
Imagine atasata: 24.PNG - pornire "APU" (Diesel) - treapta 1
Imagine atasata: 25.PNG - resetare echilibru in perne


Panou setare linie, traseu

Imagine atasata: noi15.jpg
0

#5 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 noiembrie 2010 - 20:15

De ce la "displayul multifunctional" o roata e alba iar alta neagra ? Are pana ? :naughty1: :cry:
0

#6 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 noiembrie 2010 - 20:36

Nu avea pana, probabil ca era activata frana de mana.
0

#7 Useril este offline   lorand 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 noiembrie 2010 - 21:04

Ce troleu este acesta?
Eu la toate troleele (la care am bagatde seama) am vazut cate un buton pt fiecare usa, nu cum este postat aici (1,2+3, inchidere).
0

#8 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 noiembrie 2010 - 21:15

Foarte util, Visor, felicitari! :coolspeak:

Insa nu exista la unele troleibuze 3 butoane, pentru a deschide/inchide fiecare usa?
0

#9 Userul este online   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 07 noiembrie 2010 - 21:24

Ale noastre au butoanele ca in poza de mai jos:

Imagine atasata: post-129-1221387773.jpg
0

#10 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4.685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 07 noiembrie 2010 - 21:31

Eu cred ca Visor a gresit explicatia la acel buton. Nu cred ca acela este diferit fata de celelate.
0

#11 Useril este offline   lorand 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 noiembrie 2010 - 21:31

La asta ma refeream si eu. Dar si cel din poza este al nostru, ca se vede barul de la capatul lu'15.
@viktor intre primele butoane este un spatiu gol, si dupa aia vine cel de al teilea.
P.S. parca mi-a spus cineva ca innainte erau toate in configuratia prezentata de visor, da s-au schimbat pe parcurs.

Aceasta postare a fost editata de lorand: 07 noiembrie 2010 - 21:33

0

#12 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.242
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 noiembrie 2010 - 22:36

Corect lorand, asta vroiam sa zic si eu. La inceput can au sosit, tinperfect minte ca erau folosite in configuratia prezentata de Cosmin. De ce s-a renuntat la asta? Nu stiu!
0

#13 Userul este online   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.760
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 07 noiembrie 2010 - 23:18

Am facut revizia climei la 20 de troleibuze. Nici unul nu avea butoanele altfel decat cel din imaginea postata de mine. Probabil sunt doar cateva care au modelul prezentat de Visor
0

#14 Useril este offline   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.424
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 08 noiembrie 2010 - 00:06

Vezi postareaVisor, la 07 noiembrie 2010 - 20:36, a spus:

Nu avea pana, probabil ca era activata frana de mana.


Gresit :coolspeak: roata goala din fata care la ea nu se activeaza frana(niciodata), la cea din spate carei plina este pusa frana cand e plina(neagra)
0

#15 Useril este offline   alecs 

  • Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3.145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 08 noiembrie 2010 - 00:33

Cum sa nu se activeze frana fata ? Franeaza doar cu spatele ? :coolspeak:
0

#16 Useril este offline   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.424
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 08 noiembrie 2010 - 01:03

Cand apesi pe pedala de franare in timp ce conduci se aplica sin fata sin spate frana, dar frana de stationare este doar pentru rotile din spate.
0

#17 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 08 noiembrie 2010 - 10:05

Vezi postareaVali, la 08 noiembrie 2010 - 01:03, a spus:

Cand apesi pe pedala de franare in timp ce conduci se aplica sin fata sin spate frana, dar frana de stationare este doar pentru rotile din spate.

Frâna de staţionare acţionează doar la una dintre roţile din spate. Frâna de mână le blochează pe ambele.
0

#18 Useril este offline   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.424
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 08 noiembrie 2010 - 15:09

Vezi postareaemilut, la 08 noiembrie 2010 - 10:05, a spus:

Frâna de staţionare acţionează doar la una dintre roţile din spate. Frâna de mână le blochează pe ambele.


Aia da dar chiar daca pui frana de mana tot in bord iti arata doar la roata din spate pusa frana :coolspeak:
0

#19 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.352
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 08 noiembrie 2010 - 19:43

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 noiembrie 2010 - 23:18, a spus:

Am facut revizia climei la 20 de troleibuze. Nici unul nu avea butoanele altfel decat cel din imaginea postata de mine. Probabil sunt doar cateva care au modelul prezentat de Visor


Scuzati intarzierea. Aveti dreptate cu totii, toate troleibuzele au acum butoanele cum ati spus, deschidere individuaa pentru fiecare usa, renuntandu-se la butonul usilor 2+3. Am uitat sa specific asta.:) Pozele le-am facut imediat dupa ce au fost puse in circulatie. Nu vreau sa dau numarul, dar acum toate sunt schimbate.
Parerea mea este ca una buna pentru schimbarea aceasta, fiecare usa cu butonul ei.:)


Vezi postareaVali, la 08 noiembrie 2010 - 00:06, a spus:

Gresit :naughty1: roata goala din fata care la ea nu se activeaza frana(niciodata), la cea din spate carei plina este pusa frana cand e plina(neagra)

Pai tot la acest lucru ma refeream, doar ca n-am explicat. Si oricum pe display nu arata fiecare roata ca sa-ti arate fix roata care e blocata.:)
0

#20 Useril este offline   coracao 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 25 octombrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 noiembrie 2010 - 14:21

am si eu o intrebare, cand un troleibuz merge pe linie si trebuie sa treaca de un "macaz" cum se face ca toleele intra pe firele pe care trebuie???
0

Arata acest topic


  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi