Regia Autonoma de Transport Timisoara: RATT KIOSK - Regia Autonoma de Transport Timisoara

Salt la continut

Imagine postata
Pagina 1 din 1

RATT KIOSK

#1 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • RATT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 23.895
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 27 septembrie 2017 - 21:19

Imagine postata

Pentru a da o mai mare functionalitate statiilor modernizate ale RATT, am venit cu ideea de a utiliza infrastructura IT existenta in aceste statii pentru a afisa mai multe informatii utile calatorilor. Conducerea ne-a oferit sprijin in sensul cumpararii unei licente pentru un software de kiosk, licenta care a costat 100 euro (scriu asta pentru a nu auzii ulterior comentarii cretine ca si in cazul aplicatiei pentru Android). Softul e german si permite controlul destul de precis a ce si cum se afiseaza pe ecran.
Softul poate afisa pe doua monitoare, in cazul nostru cel exterior fiind utilizat pentru rularea clipurilor de promovare si prezentare ale RATT, iar cel interior, fiind dotat din fabricatie cu ecran tactil, e utilizat la rularea informatiilor.
Afisam pe langa aplicatia infoTrafic RATT (aici se vede din nou avantajul solutiei alese pentru aplicatie (cea web based), aceasta ruland lejer in cadrul kiosk-ului), grafice in formatul cunoscut deja tuturor (varianta pentru mobile de pe site, cea full responsive), hartile realizate de mine, date de contact, anunturile publicate si pe pagina web si chiar o harta cu obiective turistice si cum se poate ajunge la ele (aici controlul e putin dificil cu touch screen).
Va prezint un clip, dar nu il criticati prea tare pe colegul ce "butoneaza" pe ecran, fiind prima data cand am testat software-ul pe un ecran tactil de asemenea dimensiuni (55"), acesta fiind nedemontabil (e lipit, deci nu am putut face teste cu el in laborator) :)
Locatia kiosk-ului e Complex Studentesc.

Toate informatiile sunt luate live de pe serverele RATT, deci orice modificare ce o fac pe pagina web, in aplicatie, sau hartilor, e disponibila imediat si aici, fara niciun fel de update. Remote se vor schimba doar clipurile video atunci cand este cazul.



Dupa o inactivitate mai lunga de 30 de secunde (nici o interactiune cu ecranul tactil), software-ul incepe sa ruleze aceleasi clipuri ca si pe ecranul exterior, cu diferenta ca se afiseaza permanent mesajul "Atingeti ecranul pentru a intrerupe rularea acestui clip"
Totodata se inchide ultima aplicatie deschisa de utilizator, astfel ca noul utilizator sa se gaseasca in fata meniului principal (similar cu cel bazat pe tile din Windows 8).
6

#2 Useril este offline   Gygyman6 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.735
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 28 septembrie 2017 - 07:32

De laudat aceasta initiativa, sper doar sa fie intretinuta si in concordanta cu ce e pe teren.
0

#3 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1.735
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega

Postat 28 septembrie 2017 - 09:03

Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata Unele stații am vazut ca au ecran doar exterior sau doar interior, pe cealaltă parte având spațiu de afisat ceva pe hârtie, ex: reclame. În cazul acesta cum se va proceda?
Si cu ecranul mic, tactil dintre băncile stației ce se va întâmpla?
0

#4 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • RATT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 23.895
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 28 septembrie 2017 - 10:34

Unde nu exista ecran tactil pe totem, se poate folosi acel display inclinat, pe care e acum afisata doar o harta oribila.
0

#5 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1.735
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega

Postat 28 septembrie 2017 - 15:18

Si, de cand va fi functional acest sistem?
De exemplu, acum cand scriu ma aflu in statie pt. E1 de la G. Lazar si nimic...

LE: Acele erane mici, pe mai nici unde nu afiseaza nimic, in unele zone sticla ii crapata, si plina de mizerii (actibilde, nisip, smoala...)

Aceasta postare a fost editata de dan.s: 28 septembrie 2017 - 16:32

0

#6 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • RATT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 23.895
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 29 septembrie 2017 - 10:02

Acest sistem e in stadiul de testare. Poate lumea o sa ne injure si vor spune ca e o porcarie, la fel ca aplicatia, caz in care ne oprim cu acest proiect. Daca feedback-ul e unul pozitiv si conducerea considera ca ideea a fost una buna, probabil il vom extinde si in alte statii modernizate.
0

#7 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1.735
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega

Postat 29 septembrie 2017 - 11:11

Păi, si in ce stații e "în probe"?
0

#8 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.028
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:RATT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 29 septembrie 2017 - 14:41

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 septembrie 2017 - 21:19, a spus:

(...)
Locatia kiosk-ului e Complex Studentesc.
(...)

1

#9 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1.735
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega

Postat 29 septembrie 2017 - 16:57

Pai exact acolo am scris mesajul Imagine postata, si ecranele erau stinse.Imagine postata
0

#10 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.028
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:RATT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 29 septembrie 2017 - 17:38

Tu ai zis ca: :)

Vezi postareadan.s, la 28 septembrie 2017 - 15:18, a spus:

(...)
De exemplu, acum cand scriu ma aflu in statie pt. E1 de la G. Lazar si nimic...
(...)


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Probabil era ecranul stins din cauza aceleiasi probleme care a cauzat nefunctionarea forumului.
0

#11 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • RATT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 23.895
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 29 septembrie 2017 - 18:52

Citeaza

Toate informatiile sunt luate live de pe serverele RATT


Cam tot e pe serverul nostru, deci nu a functionat nimic pana nu s-a rezolvat problema ce am avut-o cu acesta. Acum merge perfect (a se vedea ora in poza din prima postare) dupa ce azi am schimbat un cablu HDMI ce nu dadea semnal monitorului extern. (l-am luat din banii mei ca sa nu pierdem timpul) Intru periodic remote si vad ca lumea chiar il foloseste, majoritatea pornind aplicatia infoTrafic RATT si afisand linia 16.
2

#12 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • RATT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 23.895
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 octombrie 2017 - 12:37

Impreuna cu Cosmin si colegul Tibi am implementat inca o functie noua pe kiosk-ul din Complex. In timpul in care nimeni nu utilizeaza kiosk-ul, se afiseaza timpii de asteptare, exact ca pe orice panou al RATT sau ca pe cel de la Mocioni. Cand cineva atinge ecranul, kiosk-ul isi reia functionarea normala afisand ecranul de start, cu icoanele aplicatiilor disponibile. (ca si pana acum)
Asa arata panoul de afisare:

Imagine postata

In dreapta se vede al doilea ecran, cel exterior, pe care ruleaza promo-ul stiut deja.
6

#13 Useril este offline   dan.s 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1.735
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Pe malul unei ape
  • Interese:Oraşul Timişoara
    Canalul Bega

Postat 20 octombrie 2017 - 20:12

Nu se poate da luminozitatea mult mai mare, nu se vede nimic ziua:
Imagine atasata: 20171020_120308.jpg
0

#14 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • RATT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 23.895
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 20 octombrie 2017 - 23:11

Am lasat-o la maxim ultima data cand am fost acolo, dar monitorul pare deja obosit dupa 2 ani de mers non-stop, chiar daca e Samsung. Pur si simplu mai mult nu poate... :( Poate ne da bani primaria sa-l schimbam, ca pe cel exterior (acela e nou)
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi