STP Timișoara Forum: Cum se conduce? - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Cum se conduce? Skoda 24 Tr Irisbus Evaluare topic: -----

#21 Useril este offline   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1.419
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 09 noiembrie 2010 - 18:11

Inainte de macaz is 2 sanii peste care trece captatorul (prima sanie (patina nah...) cea din spate de tot schimba pentru partea dreapta si a 2 pentru stanga)

Aceasta postare a fost editata de Vali: 09 noiembrie 2010 - 19:48

0

#22 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 09 noiembrie 2010 - 18:25

Sorry pt băgăciune, acele "patine" se numesc sanii (pluralul de la sanie) de comandă. Restul e OK!
Patine, sanii, mai lipsesc doar schiurile. :welcome:

Aceasta postare a fost editata de emilut: 09 noiembrie 2010 - 18:25

0

#23 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 noiembrie 2010 - 21:32

Deci toate troleibuzele au avut configuratia prezentata de Visor iar mai apoi la toate a fost schimbata ca sa arate ca in poza D-lui Florin? Credeam ca au venit din fabrica 2 modele diferite.
Si inca ceva: mecanicii din depou au schimbat acele butoane sau cei de la Iveco?
0

#24 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.170
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 noiembrie 2010 - 22:11

Iti dai seama ca fiind inca aici cei de la Skoda, nimic nu s-a facut fara acordul si supravegherea lor (de fapt sunt alte butoane, nu sunt doar schimbate intre ele)
0

#25 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1.403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 10 noiembrie 2010 - 03:05

Vezi postareaVali, la 09 noiembrie 2010 - 18:11, a spus:

Inainte de macaz is 2 sanii peste care trece captatorul (prima sanie (patina nah...) cea din spate de tot schimba pentru partea dreapta si a 2 pentru stanga)


Aşa funcţionează macazele din Timişoara? În majoritatea situaţiilor se folosesc macaze cu direcţie implicită. Practic, patina este acţionată doar pentru trecerea macazului de pe direcţia considerată prinicpală (care poate fi directă - adică înainte - sau abătută) pe cealaltă. După trecerea captatorilor, rândunicile acestora readuc macazul în poziţia implicită. Dacă se doreşte circulaţia pe direcţia principală, nu se accelerează pe sub patina de comandă (şi nu se frânează, în cazul troleibuzelor cu frânare recuperativă; deasemenea, la troleibuzele cu încălzirea făcută direct de la reţea, se deconectează şi încălzirea).
În Târgovişte am întâlnit un macaz interesant. Acesta nu putea fi readus în poziţia implicită de către captatori. Sistemul era simplu: pe direcţia principală trecea traseul 5 (care circula o dată la 30 de minute), iar pe cea secundară treceau 3 curse pe zi (!) spre Combinat. Pentru a nu se complica inutil macazul, acesta era schimbat spre Combinat prin accelerarea pe sub patina de comandă. După cum zicea, rândunicile nu îl re-aduceau în poziţia pentru traseul 5. Readucerea macazului în poziţia corespunzătoare traseului 5 se făcea cu o altă patină de comandă, montată după macaz (pe direcţia Combinat). La ieşirea de pe macaz, troleibuzele oricum accelerau pentru a pătrunde în intersecţie, astfel că, inevitabil acţionau şi patina care comanda schimbarea macazului pentru linia 5.

Mai există şi macaze cu 2 elemente mobile... acestea, o dată schimbate, rămân aşa până se acţionează din nou patina. Dezavantajul este că trebuie însoţite de un indicator luminos care să indice poziţia lor şi să dea timp şoferilor să accelereze pe sub patină sau să decupleze alimentarea. Avantajul e că pot fi abordate cu 50 km/h. În Bucureşti au fost montate 2 macaze produse de firma Kummler Matter şi unul Electroline Praga... desigur, tot cu 5 km/h se trece pe sub ele, pentru că aşa e regulamentul.

Macaz Electroline:
Imagine postata
0

#26 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 10 noiembrie 2010 - 10:29

Cam aşa funcţionau şi în Timişoara macazele, cu excepţia revenirii pe o direcţie implicită. Acum se foloseşte un sistem care cuprinde 2 sănii de comandă amplasate la cca 10 metri una de cealaltă. Acţionarea primeia pune macazul în poziţia pt virajul la dreapta, următoarea pt stânga. Troleibuzele Skoda nu mai accelerează la trecerea pe sub sanie, şoferul apăsând doar un buton de comandă.
0

#27 Useril este offline   cocaina 

  • Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 54
  • Inregistrat: 12 aprilie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara

Postat 14 noiembrie 2010 - 00:23

Vezi postareacoracao, la 09 noiembrie 2010 - 14:21, a spus:

am si eu o intrebare, cand un troleibuz merge pe linie si trebuie sa treaca de un "macaz" cum se face ca toleele intra pe firele pe care trebuie???

sal foarte simplu acolo sus pe macaz se afla 2 bobine si acele sunt actinate din trolebuz ca sa se poate actiona pe directia dorita poti lua exemplu un macaz care se afla daca o se te duci la aries langa cluj catre juteteana inainte de benzinaria rompetrol o sa vezi ca inaite de macaz se afla doua sani de comnda care este situat pe partea dreapta afirului prima sanie este ptr la dreapta si adoua ptr la stanga acolo sus la macaz se afla doua bobine cred si cand actinez din butonul din troleu macazul pe directia dorita acea bobina arunca sau pune acul pe directia dorita siasa conducatorul de tb trece pe directia dorita si el trebuie sa mearga pe el cu 5 km/h.

Aceasta postare a fost editata de cocaina: 14 noiembrie 2010 - 00:28

0

#28 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 14 noiembrie 2010 - 00:52

Vezi postareacocaina, la 14 noiembrie 2010 - 00:23, a spus:

sal foarte simplu acolo sus pe macaz se afla 2 bobine si acele sunt actinate din trolebuz ca sa se poate actiona pe directia dorita poti lua exemplu un macaz care se afla daca o se te duci la aries langa cluj catre juteteana inainte de benzinaria rompetrol o sa vezi ca inaite de macaz se afla doua sani de comnda care este situat pe partea dreapta afirului prima sanie este ptr la dreapta si adoua ptr la stanga acolo sus la macaz se afla doua bobine cred si cand actinez din butonul din troleu macazul pe directia dorita acea bobina arunca sau pune acul pe directia dorita siasa conducatorul de tb trece pe directia dorita si el trebuie sa mearga pe el cu 5 km/h.

Hai măi cocaina, ce naiba, ne faci firma de râs. Lăsând deoparte chestia cu macazul, am constatat că ai scris cca 150 de cuvinte fără a pune o virgulă sau un punct. Ca să nu mai pomenesc de gramatică. Şi mai vrei respect din partea călătorilor?
Ştiu că ştii. Dar, fă şi tu un efort, şi scrie mai corect, că altfel ne beştelesc forumiştii de ne sar capacele.
0

#29 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.170
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 14 noiembrie 2010 - 01:08

Noi ne-am obisnuit cu stilul lui :naughty1:
0

#30 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.304
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 29 noiembrie 2010 - 12:55

Comenzi de pornire a troleibuzului:

- control vizual exterior
- intrerupator general
- cuplare baterie 24 V
- se aprinde rosu indicatorul <esec-supraincalzire caroserie ("failure - hot body")>
- se apasa butonul de <oprire sonerie la avertizare esec-supraincalzire caroserie ("hot body failure buzzer turn off")>
- obligatoriu vizualizare cuplare dintre butonul <activare trolee> si butonul <frana de statie, in panta>
- contact cheie - cuplare baterie 600 V
-> se porneste compresorul
-> daca sunetul (bazaitul) este incontinuu se apasa butonul <detector sensibilitate supraincalzire caroserie 24-50 V>, apoi butonul <esec-supraincalzire caroserie ("failure - hot body")>
-> daca incontinuu suna si nu-si revine, inseamna defectiune si nu se iese in traseu

-> daca se intampla situatia de mai sus in timpul mersului se apasa butonul <detector sensibilitate supraincalzire caroserie 24-50 V>, se ia contactul cu cheia (decuplare bateria 600 V) si se trag captatorii jos, dupa care se reiau comenzile de pornire


Schimbarea unui macaz:

Macazul este preintampinat de doua sanii aflate la min. 10 metri una de cealalta.

Schimbarea macazului spre stanga:
- la trecerea primei sanii trebuie apasat pe <comutator blocare macaz (ramane activat timp de 10s)>
- la a doua sanie se apasa pe <comutator schimbare macaz (ramane ativat 5s)>

Schimbarea unui macaz spre dreapta:
- la trecerea primei sanii trebuie apasat pe <comutator schimbare macaz (ramane ativat 5s)>
- la a doua sanie se apasa pe <comutator blocare macaz (ramane activat timp de 10s)>

Folosirea motorului Diesel ("APU")

- se apasa <pornire "APU" (Diesel) - treapta 1>
- se coboara captatorii <comanda coborare trolee>
- dupa cateva secunde se apasa <pornire "APU" (Diesel) - treapta 2>


Comenzi oprire a troleibuzului:

- se activeaza frana de mana
- se decupleaza toti consumatorii, bateria 600 V
- se coboara captatorii, butonul <comanda coborare trolee>
- se decupleaza bateria 24 V
-> dupa decuplare nu se mai deschid usile
- decuplare comutator general


- butoanele se afla la pagina 1
0

#31 Useril este offline   Goldmember 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 10 decembrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 decembrie 2010 - 17:47

"Şofatul" economic :intrebare:
Atasez o mostra de inteligenta extraterestra,prin care 115 soferi de troleibuz din 140 cati sunt in total,sunt avertizati ca au depasit consumul mediu de curent/troleibuz (sau ca au furat curent cu galeata).Asadar toti acesti zmei ai soselelor au primit cate o avertizare in scris,defapt o tampenie inventata de niste destepti de la birouri ca sa-si motiveze eficienta in cadrul RATT.Solutii nu se dau,probabil ca ele ar fi:oprirea caldurii/aerului conditionat,stingera tuturor luminilor pe timp de nopate,atat in interior cat si in exterior,semnalizatul cu bratul,afisarea doar a liniei fara destinatie.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Avertizment.jpg

0

#32 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 decembrie 2010 - 20:01

Pai daca in tramvaie se moare de frig, nu sunt lumini, usile uneori le deschizi manual, iar faruri mai mult nu au decat au, de ce sa se lase si troleibuzele mai prejos? :intrebare: Troleibuzele erau singurele care erau OK aproape in totalitate, daca acuma vor lua soferii "masuri"...

Aceasta postare a fost editata de NDY: 06 decembrie 2010 - 20:02

0

#33 Useril este offline   Raoul94 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 decembrie 2010 - 21:21

Vezi postareaNDY, la 06 decembrie 2010 - 20:01, a spus:

Pai daca in tramvaie se moare de frig, nu sunt lumini, usile uneori le deschizi manual, iar faruri mai mult nu au decat au, de ce sa se lase si troleibuzele mai prejos? -_- Troleibuzele erau singurele care erau OK aproape in totalitate, daca acuma vor lua soferii "masuri"...


Sa sti ca de la un timp a intrat moda FRIGULUI IN SKODA :intrebare: si cred ca si pe Connecto C e aceiasi moda , sa se mai bucure G-urile de aceste privilegii cat se mai poate ...
0

#34 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 07 decembrie 2010 - 15:15

Vezi postareaRaoul94, la 06 decembrie 2010 - 21:21, a spus:

Sa sti ca de la un timp a intrat moda FRIGULUI IN SKODA :intrebare: si cred ca si pe Connecto C e aceiasi moda , sa se mai bucure G-urile de aceste privilegii cat se mai poate ...

Autobuzelor le funcţionează sistemele de încălzire, dar regia uită să aloce şoferilor cotele de motorină aferente.

Vezi postareaNDY, la 06 decembrie 2010 - 20:01, a spus:

Pai daca in tramvaie se moare de frig, nu sunt lumini, usile uneori le deschizi manual, iar faruri mai mult nu au decat au, de ce sa se lase si troleibuzele mai prejos? -_- Troleibuzele erau singurele care erau OK aproape in totalitate, daca acuma vor lua soferii "masuri"...

În cazul troleibuzelor, nu şoferii sunt cei care pornesc clima sau căldura. Aceste sisteme se activează automat, funcţie de setări. Bineînţeles, condiţia de bază este aceea ca sistemele să şi funcţioneze.
0

#35 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 07 decembrie 2010 - 15:27

Vezi postareaGoldmember, la 06 decembrie 2010 - 17:47, a spus:

"Şofatul" economic :intrebare:
Atasez o mostra de inteligenta extraterestra,prin care 115 soferi de troleibuz din 140 cati sunt in total,sunt avertizati ca au depasit consumul mediu de curent/troleibuz (sau ca au furat curent cu galeata).Asadar toti acesti zmei ai soselelor au primit cate o avertizare in scris,defapt o tampenie inventata de niste destepti de la birouri ca sa-si motiveze eficienta in cadrul RATT.Solutii nu se dau,probabil ca ele ar fi:oprirea caldurii/aerului conditionat,stingera tuturor luminilor pe timp de nopate,atat in interior cat si in exterior,semnalizatul cu bratul,afisarea doar a liniei fara destinatie.....

Eu presupun că e vorba de un alt aspect. Cel mai mare consum de energie electrică se constată în timpul demarajului (plecării de pe loc). Cel mai probabil, cei vizaţi sunt "tălpaşii", adică vitezomanii. O conduită mai defensivă în mers ar putea duce la economii substanţiale. Ar mai fi de luat în considerare şi aspectul care relevă funcţionarea tuturor agregatelor pe timpul staţionărilor de la capetele de linie. Uneori, rezervele staţionează cu orele, având toate agregatele în funcţiune.
5% nu e mult. Probabil s-a făcut o medie a risipei de curent, pt că nu toţi şoferii conduc ca hăbăucii. Se pot găsi sufiente modalităţi de stopare a acesteia, fără a fi afectat confortul călătorilor.
0

#36 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.304
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 decembrie 2010 - 18:56

Da, de "vitezomani" este vorba.
Rezerve in traseu nu mai sunt. Doar rezerve in depou, caz in care soferii nu stau in troleibuze, ci la dispecerat, mecanici, birouri etc. Troleibuzele rezerve nu sunt pornite.
Da, la capete nimeni nu opreste motorul, desi apuci sa stai si 10 min (cu avans cu tot)
0

#37 Useril este offline   iulius 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 12 decembrie 10

Postat 15 decembrie 2010 - 04:11

spune acolo de consumul mediu de 5%NUmai daca accelerezi puternic si franezi la fel se consuma multa energie electrica?daca stai in coloana 10 min si mergi 3m si te opresti, iar mergi 3m si te opresti , atunci nu se cosuma curent mult? Intreb si eu ca nu ma pricep...
0

#38 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.304
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 16 decembrie 2010 - 12:52

La franare troleibuzul "arunca" in retea curent, doar la acceleratie consuma.
In coloane timpii de acceleratie sunt foarte asemanatori cu timpii de franare, deci ar fi chit consumul cu energie introdusa in retea. De aceea, la statistici apar multe troleibuze cu consum mare si tot aceleasi troleibuze cu energia mare reintrodusa in retea.
0

#39 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 25.170
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 07 ianuarie 2011 - 10:10

Visor, daca te ajuta, ai jos poze cu afisajele de la bord si ce pot afisa ele:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata
0

#40 Useril este offline   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.304
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 07 ianuarie 2011 - 13:45

Multumesc ca le-ati pus aici. Super ca ati facut rost de asa ceva. :coolspeak:
Aveti si explicatiile pentru fiecare pictograma? Le-am putea prezenta pe fiecare, dar din pacate nu le cunosc pe toate. :blink:
0

Arata acest topic


  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi