STP Timișoara Forum: Nelamuriri in legatura cu validatoarele si validarea in sine - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (5 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Nelamuriri in legatura cu validatoarele si validarea in sine

#1 Useril este offline   lloner 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 27 martie 08

Postat 16 decembrie 2010 - 17:45

Salutare.

Am si eu niste nelamuriri in legatura cu validatoarele si validarea in sine.

1. Intr-o buna zi mergeam eu cu tramvaiul si dupa ce am validat la mijloc, ma duc spre capatul din spate, avand inca cardul in mana ma gandesc sa il apropii de validatorul din spate, convins fiind ca-mi arata de a fost deja validat. Insa nu, spre surprinderea mea cardul a mai fost validat inca o data! Este normal? La un control cum as putea sa ma "scot" ca eu am validat deja? Dupa intamplarea asta, am repetat "experimentul" si pe langa faptul ca mi-a fost validat cardul la doua validatoare in acelasi mijloc de transport la distanta de cateva secunde, s-a intamplat si sa mi-l valideze de doua ori la acelasi validator! Asta nu se intampla intotdeauna insa destul de des (din 10 "incercari" cred ca 3 ori a validat la validatoare diferite, si o data la acelasi). Daca e un control, iar validarea mea nu a fost inregistrata ce pot face? Cardul nu cred ca e defect, pt ca e nou in primul rau, iar in al doilea rand.. e validat, chiar daca de mai multe ori.

2. Am vazut cazuri in care au urcat controlorii in mijlocul de transport si imediat au blocat validatoarele. Daca eu am cu ce, dar nu apuc sa validez pana sa blocheze dansii aparatele, ce pot sa fac?

3. Am mers o data cu tramvaiul doi, din piata libertatii pana in modern. Am validat (am efectuatu si experimentul de la punctul 1 insa validatorul s-a comportat ok), apoi dupa statia de la umt, am apropiat cardul si mi-a fost validat din nou. Intrebarea aici ar fi cat timp e valabila o validare? Daca eu nu re-validam si venea un control? Ce se putea intampla?


Merci.
0

#2 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 16 decembrie 2010 - 18:51

1. Chiar daca validatorul (din diverse motive ca: setari gresite, lipsa comunicare cu OBC, etc) permite validare succesiva, asta nu inseamna ca la un control se va vedea ca nu ai validat. Daca-mi trimiti prin PM seria cardului, pot ruga pe cei abilitati, sa verifice ce s-a intamplat (e nevoie si de data cand ai observat problema)

2. Daca controlorii vad ca in statia respectiva nu urca nimeni, decat ei, vor bloca imediat validatoarele. Daca a urcat mai multa lume si ei totusi au blocat imediat validatoarele, tu neavand timp sa validezi, poti reclama acest lucru, contestand procesul verbal.

3. Capatul liniei 2 este la UMT. Teoretic acolo trebuie sa validezi. Practic, nu cred ca un controlor care observa ca ai validat in urma cu 5-10 minute, in acel vagon, sa iti reproseze ceva. Daca validarea depaseste cu mult ca timp, durata unei semiture, e posibil sa ai probleme.
0

#3 Userul este online   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.196
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 16 decembrie 2010 - 23:04

Asta din urma, am vrut sa mai intreb si eu ceva. La traseele cu capat fara bucla (E2, 40, 21, 19, 18 s.a.), trebuie sa validam din nou, chiar daca am urcat si validat in urma cu, de ex, doua statii?
0

#4 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 decembrie 2010 - 00:10

In sistemul de ticketing, toate liniile au capat. De exemplu: Linia 40 are capetele de linie la Stuparilor si Traian Grozavescu, E2 la AEM si Stuparilor, etc.
0

#5 Userul este online   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.196
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 17 decembrie 2010 - 00:23

Deci da, trebuie sa validam. De ex. daca urcam la Gara Est si validam, mai trebuie o validare la Stuparilor, daca vrem sa mergem mai departe.
0

#6 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.711
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 17 decembrie 2010 - 00:37

Eu am înţeles că nu. Un străin nu ştie care este capătul virtual, prin urmare controlorul verifică doar intervalul de timp trecut de la momentul validării.

Altfel ar fi trebuit, spre exemplu, să compostezi şi două bilete de hârtie dacă călătoreşti între Gara Est şi Modern. Or acest lucru nu este necesar, din câte ştiu ..
0

#7 Userul este online   Visor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.196
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 17 decembrie 2010 - 00:52

Cand am mers pe L21 am urcat la penultima statie in Plopi, am validat, iar la urmatoarea, la Sc. Gen. Plopi, am validat din nou, de curiozitate, si a mers. Acelasi lucru pe L18, am urcat & validat la Remus Radulet, iar la P-ta Verde (Liege) validarea am mai facut-o. :clap2:
0

#8 Useril este offline   lloner 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 27 martie 08

Postat 17 decembrie 2010 - 12:15

Nu mai stiu exact zilele cand s-a intamplat, insa cand se va mai intampla, daca nu uit, am sa revin cu detaliile.


Mi-am amintit un lucru care voiam sa intreb de mult. Daca sa zicem am abonament doar pe linia 1 si avand in vedere ca linia 2, intre p-ta traian si... p-ta traian are acelasi traseu, dar invers, pot folosi validarea pe propria raspundere si sa merg cu 2-ul?

Aceasta postare a fost editata de lloner: 17 decembrie 2010 - 12:23

0

#9 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12.026
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 17 decembrie 2010 - 15:06

Categoric!
Si acest lucru nu se refera doar la linia 1 cu 2. Intre Maria si Balcescu, cu abonament pe 7 sa zicem, poti merge linistit cu 5, 6 sau 8. La fel cu acelasi abonament poti merge linistit intre Maria si Dambovita cu 1,2 sau 8.
Si asta la toate mijloacele, mai putin cele expres combinate cu cele normale(!?) :)
0

#10 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 decembrie 2010 - 17:46

Pentru expres sau metropolitan nu se aplica aceasta regula.
0

#11 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.711
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 17 decembrie 2010 - 22:53

Deci dacă eu am abonament pe E7 nu pot să iau autobuzul 33 de la Sinaia la Brâncoveanu?
0

#12 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 17 decembrie 2010 - 23:29

Cred ca asa e permis, (ai platit mai mult). Totusi, mai sigur e sa intrebi la call center sau sa astepti sa intreb eu pentru tine.
0

#13 Useril este offline   dante 

  • Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 608
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 18 decembrie 2010 - 19:16

Aștept și eu răspuns oficial la ultima întrebare a lui lloner; la fel, dacă poți lua un 6 dacă ai abonament de 5.

Cazul cu abonament pe 7 nu se aplică, pentru că 7-le circulă între Sf. Maria și Bălcescu în ambele sensuri, deci e firesc să poți lua un alt vehicul.
0

#14 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3.711
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 20 decembrie 2010 - 04:25

Foloseşte-te de exemplul cu liniile 1 şi 2: nu contează sensul. Pe porţiunea comună a liniilor 6 şi 5 poţi probabil călători indiferent de direcţie.
0

#15 Useril este offline   emilut 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2.309
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 20 decembrie 2010 - 08:55

Vezi postareadAImon, la 17 decembrie 2010 - 22:53, a spus:

Deci dacă eu am abonament pe E7 nu pot să iau autobuzul 33 de la Sinaia la Brâncoveanu?

Eu aş spune că poţi. Mulţi dintre cei care au abonament pe 33, urcă în E1 de la str. Reşiţa spre Calea Şagului, şi am observat că pot valida fără probleme.
0

#16 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 20 decembrie 2010 - 10:38

Da, pe proprie raspundere poti valida oricum, doar ca vei raspunde in fata controlorilor.
0

#17 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 20 decembrie 2010 - 14:03

Am cerut un raspuns oficial. Raspunsul e: nu se considera traseu comun, sensul opus al unei linii (deci pe linia 1 si 2 de exemplu, nu e valabila validarea). De asemenea nu se considera valabila validarea pe proprie raspundere in cazul traseului comun al unui expres. (deci nu e valabila validarea abonamentului de 33 pe linia E1)
0

#18 Userul este online   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8.787
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 21 decembrie 2010 - 11:40

Dar invers este OK ? Adica abonamentul de E 1 sa-l validezi pe 33 pe traseu comun. Ma gandesc ca da, fiind mai scump. Ati si scris mai sus parca acest lucru...insist cu acest aspect ca sa fie clar pentru toata lumea....ma gandesc ca si biletele de expres sunt valabile pe liniile normale, fiind mai scumpe, iar invers este clar ca nu...
0

#19 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 24.931
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 21 decembrie 2010 - 12:34

Da, din cate stiu e ok asa.
0

#20 Useril este offline   NDY 

  • Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2.439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 21 decembrie 2010 - 22:53

Nu stiu daca exact la asta se referea mile in postul de mai sus, insa in orice caz, sa fie si mai clar: poti folosi bilete M sau Expres pe orice linie normala urbana, chiar daca NU are traseu comun cu linia pentru care ai tu bilet (calatoriile fiind mai scumpe)?
0

Arata acest topic


  • (5 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi